ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Лютий » 12

Сьогодні, 12.02.16 року, в залі засідань Верховинської районної ради відбулася зустріч з генеральним консулом Румунії в м. Чернівці Елеонорою  Молдован  голови районної ради Івана Шкіндюка, депутатів районної ради, голови райдержадміністрації Олега Лютого, селищного та сільських голів, керівників підприємств, установ, організацій, представників громадських об’єднань, засобів масової інформації.

Голова районної ради  Іван Шкіндюк, на чиє запрошення й відвідала генеральний консул Румунії Верховинщину, відкрив офіційну зустріч та привітав шановних гостей на Гуцульській землі. Іван Юрійович щиро подякував усім, хто доклав зусиль, аби ця зустріч відбулася, зокрема керівництву Івано-Франківської обласної ради, керівництву Івано-Франківської обласної державної адміністрації, першому заступнику голови облдержадміністрації Сергію Басарабу, заступнику голови Івано-Франківської обласної ради Ользі Галабалі, начальнику управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації Віталію Семківу та іншим.

Щиро дякуючи п. Елеонорі Молдован за надану згоду на офіційну зустріч, голова районної ради Іван Шкіндюк наголосив, що саме сьогодні є вагомою всестороння підтримка на міждержавному рівні у напрямку транскордонного співробітництва. Далі повинна бути співпраця, активна цілеспрямована співпраця сторін, бажання працювати , бажання втілювати, реалізовувати ідеї на практиці. Керівник району закликав депутатів, голів селищної та сільських рад, керівників установ та організацій, а також усіх бажаючих готувати проекти в галузі сільського господарства, у галузі культури, освіти, туризму. Проекти культурно-духовного напрямку повинні бити ціле направлені на збереження автентики Гуцульщини, зокрема звичаїв, традицій, фольклору, збереження тих національно-духовних цінностей, які передаються з покоління в покоління, оскільки між українським та румунськими народами є багато спільного. Отож, не гаючи часу, доконче потрібно з’єднати наші громади у праці, у реалізації добрих справ, потрібно відновити роботу зі збереження і примноження обопільних культурно-мистецьких цінностей, акцентувати увагу на тому, що нас об’єднує. При цьому українцям Румунії потрібно черпати з українських теренів те, що у  них втрачено. А нам –  брати у своїх братів та сестер по той бік Тиси усе те, що збереглося у них.

Очільник району акцентував увагу присутніх на дійсно історичній події, яка відбувається у Верховині – вперше генеральний консул Румунії прибув з офіційним з візитом у Верховинський район. А це свідчить про те, що започаткована співпраця Верховини з Європейським Союзом на високому рівні.

Заступник голови Івано-Франківської обласної ради Ольга Галабала привітала учасників зустрічі зі знаковими кроками у питанні транскордонного співробітництва між Румунією та Івано-Франківською областю в цілому і Верховинським районом зокрема. Даний візит є дуже важливим, він прогнозує готовність подальшого українсько-румунського співробітництва, поглиблює співпрацю. Назвавши цю зустріч знаковою,  Ольга Юріївна наголосила, що потрібно переходити до конкретних дій, так як уже виконана колосальна робота на міждержавному рівні. Зараз головне – активно включитися у реалізацію інвестиційних проектів, проектів транскордонного співробітництва, щоб уже через рік ми бачили реальні результати. Заступник голови обласної ради висловила надію, що після цієї зустрічі буде вироблено чіткий план розвитку, за яким події будуть розгортатися максимально швидко, оскільки це – найголовніше завдання.

Генеральний консул Румунії п. Елеонора Молдован подякувала голові районної ради Івану Шкіндюку, представникам Івано-Франківської обласної ради та обласної державної адміністрації за те, що влада крокує назустріч у питаннях румунсько-українського співробітництва. Представивши румунську делегацію, наголосила, що румунська сторона зацікавлена у транскордонному співробітництві, оскільки протягом історичного розвитку країн-сусідів відносини було згорнуто. Пані Елеонора зауважила, що в останні два роки налагоджено тісні, добросусідські взаємини між двома країнами. Виключно за участі нової української влади, яка сформувалася після Революції Гідності, вдалося підписати угоду про малий прикордонний рух, яка дає можливість перетинати румунсько-український кордон у спрощеному форматі в межах 30-ти кілометрової зони. На жаль, дуже мало громадян звернулося за цей час до консульства, щоб отримати прикордонний дозвіл. Пані Елеонора розповіла процедуру отримання дозволу малого прикордонного руху.

Для отримання карти 30-ти кілометрової зони малого прикордонного руху потрібно: відправити СМС-повідомлення на номер +380932709260, текст повідомлення має складатися  зі вказаного прізвища, ім’я (латиницею з закордонного паспорта), дати народження та ініціалів консульства «PMT» (дозвіл консульства малого прикордонного руху). Потрібно відправити таке СМС-повідомлення, і протягом одного чи двох днів після його відправлення ви отримаєте запрошення, у якому буде чітко вказано дату та час подачі заяви на дозвіл отримання малого прикордонного руху в консульство Румунії у м. Чернівці. На подання заяви у консульство потрібно представити копії двох паспортів: закордонного (закордонний паспорт повинен бути дійсний щонайменше 2 роки і три місяці) та українського, в якому повинна бути вказана прописка, де зазначено, що громадянин проживає у прикордонному регіоні не менше трьох років. Окрім цього потрібно мати (основна умова) контактну особу з румунської сторони, чітко зазначити ім’я, прізвище, адресу та телефон цієї особи Після подачі вищевказаних документів у консульство Румунії в м. Чернівці ви протягом двох місяців отримаєте картку малого прикордонного руху.

Наступний етап зустрічі – експерт Сіґетської міської ради Марамуреського повіту, представник громадських організацій Міхаела  Врабете  розпочала презентацію транскордонних проектів. Розпочала зі слів подиву і вдячності за те, що представники Верховинського району прийшли на зустріч з румунською делегацією у вишитих, національних сорочках – це справило надзвичайне враження. При цьому наголосила, що наступного разу обов’язково приїде у національній сорочці Марамуреського повіту. Міхаела  Врабете  зауважила, що всі справи, які робляться, –  робляться за допомогою людей, і та кількість представників району,  яка була у залі,  викликала задоволення та повагу. Пані Міхаела повідомила, що у співробітництві будуть брати участь два повіти з Румунії та дві області з України. Для того, щоб вибрати найуспішніші проекти, потрібно натхненно працювати. Поштовхом для співпраці, – сказала пані Міхаела, –  є спільні бачення розвитку територіальних громад й одинакові цілі. А головне – розвиток дружніх відносин і поступ уперед.

Фінансування проектів розподілятиметься наступним чином: 10 відсотків загальної вартості проекту  –  від партнерів та 90 відсотків –  від Європейського Союзу. Основною метою реалізації проектів є  покращення життя людей, які живуть по оба боки кордону, розвиток їхніх територій та громад.

Підсумовуючи проведену зустріч, голова районної ради Іван Шкіндюк зі впевненістю сказав, що розпочинається новий етап в розвитку транскордонного співробітництва між Верховинським районом та дружньою Румунією, яку представила на зустрічі генеральний консул Елеонора Молдован, і Європейським Союзом. Верховинщина активно включається у процес транскордонної співпраці, а підготовлені та реалізовані проекти за сприяння Румунії та фінансового забезпечення Європейського Союзу допоможуть районові, селищній і сільським громадам зробити рішучий стрибок уперед в плані соціально-економічного, культурно-духовного розвитку територій та значного поліпшення життя горн.

Ми віримо у щасливе завтра Верховинської Гуцульщини. Ми впевнені, що Верховинський район невдовзі стане процвітаючим, самодостатнім в економічному плані краєм, міжнародним культурно-духовним центром Гуцульщини. Для цього – потрібна наполеглива, цілеспрямована праці. Тож – до праці!

 

Переглядів: 710 | Додав: vrr | Дата: 12.02.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода