ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Квітень » 08

                        Про повернення до Бога

    Про нашу реальність перебування з Богом, про повернення до Бога, внутрішній, духовний світ людини, який пов'язаний з Господом, розповів у п’ятницю, 8 квітня 2016 року, під час «Духовних проповідей» священик УПЦ КП Церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Криворівня о. Іван Рибарук. Такі духовні бесіди священик проводить з працівниками органів місцевого самоврядування та виконавчої влади й установ району щотижнево.

     Слухали духовного наставника працівники виконавчого апарату районної ради, райдержадміністрації, ДПІ у районі, відділу освіти райдержадміністрації. Тема сьогоднішньої розмови торкалася й інших питань: про мир душевний, який потрібно людині прийняти, про покаяння – навернення людини на правильну дорогу, про випробування, що їх посилає світу земному Ісус, та інші питання.

Переглядів: 524 | Додав: vrr | Дата: 08.04.2016

        7 квітня 2016 року на свято  Благовіщення Пресвятої Богородиці, під час проведення виїзного Дня депутата в районній раді здійснено духовно-просвітницьку поїздку у Манявський Скит, який визначено осередком духовності, культури й мистецтва України.

          Група депутатів, працівників виконавчого апарату районної ради та установ району  побувала  на Богослужінню у Хресто-Воздвиженському храмі Манявського монастиря  та здійснила екскурсійний огляд храмами Скиту та священних місць, зокрема печери Блаженного каменя, яка лежить на горі поряд із монастирем.

           Божественну літургію у Соборному храмі очолив намісник монастиря ігумен Феогност (Бодоряк), виходець з нашого району, села Зелене.

             Супроводжував  паломницьку групу настоятель церкви Вознесіння Христового села Устеріки ієрей Петро Данильчик, керівник єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та катехизації Коломийсько-Косівської єпархії,  який розпочинав свій духовний шлях у цьому монастирі.

       

                 

          Найдавніший у Карпатах православний монастир Манявський Скит стоїть відразу за селом Манява. Святе місце з цілющою, за повір’ями, джерельною водою знаходиться у мальовничому карпатському міжгір'ї з оздоровлюючим мікрокліматом, первісною дикою природою поблизу села Маняви Богородчанського району на Івано-Франківщині. Він давно вже став одним із найчастіше відвідуваних куточків Прикарпаття. До Маняви йдуть паломники, їдуть туристи. Тут завжди людно, якась надзвичайна сила притягує сюди, наче магнітом.

         Манявський Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир, назвавний в історії другим Афоном, – твердиня православ’я. Ця древня святиня розташована між гірськими скелями Карпат, поблизу с. Маняви на Івано-Франківщині. Між схилами гір, вкритих вічно зеленими смереками, з цілющою джерельною водою та мікрокліматом, розташоване це унікальне диво.

           Перші згадки про заснування обителі сягають кінця XIII століття і пов’язані з ченцями Іоаникієм і Пахомієм. Після спустошення Києво-Печерського монастиря монголо-татарами, ці два іноки прийшли в Карпатські гори, де і заснували новий монастир. Коли була зруйнована Києво-Печерська лавра,  два її ченці (Іоникій і Пахомій) узявши з собою святу воду пішли шукати рівне за силою джерело. Таке джерело вони знайшли тут – у Маняві – на Блаженному камені. Це на відстані приблизно 830 метрів від монастиря. І саме там капає цілюща вода. Зокрема, тут в 1241 році був збудований храм Воздвиження Чесного Хреста.

           Дізнавшись про ці благословенні Богом місця, сюди у 1608 році прийшов монах-схимник, суворий аскет з гори Афон – Іов Княгиницький. Про нього пізніше напише Іван Франко: «Іов був, без сумніву, чоловік великого і чистого характеру, незламної енергії і трудолюбія, яких може найбільше потребує кожний час і кожний народ. Перейнявшись на Афоні тамтешніми ідеалами, він один з небагатьох афонітів вернув на Русь і старався приложити ті ідеали до нашого життя, реформуючи монастирі в Уневі, Дерманті, Угорниках і в Києві-Печерській лаврі в дусі непорочного життя і аскетизму, закладаючи в кінці знаменитий Скит Манявський». Разом з Іваном Вишенським та Захарією Копистенським Іов створює чернечу громаду. У новій святині обителі він запроваджує найсуворіший устав Василія Великого. Саме за суворість уставу та аскетизм Манявський Скит був названий «другим» Афоном.

          Місце розташування монастиря є святим, адже тут двічі з’являлася Пресвята Богородиця. Святістю славились також некрополь та зовнішній цвинтар Скиту, де спочиває прах тисяч православних християн.

          Після Божественної літургії група верховинських паломників провели спільну з намісником монастиря та ченцями трапезу. Усі страви без м’яса, однак досить смачні і поживні.

          Після – знову екскурсія святими місцями Хресто-Воздвижинського Манявського Монастиря, яку провів ігумен Феогност.

          Ми щиро вдячні нашому духовному провіднику Петру Данильчику, наміснику монастиря ігумену  Феогносту за духовне наближення до Господа, за щирі молитви, які відгукуються ласкою Божою в наших серцях.    

Переглядів: 532 | Додав: vrr | Дата: 08.04.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода