ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Квітень » 28

Допомогти юним і допитливим школярам пізнати світ і себе, свій рідний Гуцульський край, долучитись до прекрасного

Сьогодні голова районної ради Івана Шкіндюк за участю керуючого справами виконавчого апарату районної ради Івана Гречука провів робочу зустріч із завідувачем районного методичного центру відділу освіти районної державної адміністрації Галиною Дмитроняк. Проаналізовано роботу та  намічено шляхи  організації та напрямки діяльності районного методичного центру методичного кабінету на 2016 – 2017 навчальний рік.

Голова районної ради зауважив, що основним напрямом діяльності  РМЦ є надання методичної допомоги педагогічним працівникам всіх навчальних закладів району для відродження ремесел Гуцульщини (мосяжництво, гуцульські музичні інструменти, різьбярство, ткацтво та килимарство, писанкарство, гончарство, пошиття баршівок, вишивка нитками та бісером й інше), введення в навчальні плани за рахунок шкільного компоненту предметів для вивчення нашої говірки, годин духовного спілкування, звичаїв, традицій.

Практикувати проведення майстер-класів по кожному виду народних ремесел, написання проектів, з урахуванням автентичності нашого краю. Головне завдання – вивчення, збереження та розвиток народних промислів Гуцульщини, що має велике значення в збереженні культури  та народних традицій і звичаїв Гуцульщини.

Основною складовою навчально-виховного процесу є екологічне виховання, а це – постійна турбота про чисте довкілля, адже наші зелені Карпати – легені нашої України, де  чиста джерельна вода,  чисте повітря і багата на лікарські рослини  природа.

Іван Юрійович зобов’язав завідувача районного методичного центру відділу освіти районної державної адміністрації до 18 травня цього розробити стратегічний план роботи на 2016 – 2017 навчальний рік з урахуванням автентичності нашого краю.

Важливо допомогти нашим юним і допитливим школярам пізнати світ і себе, свій рідний Гуцульський край, долучитись до прекрасного, зробити перші відкриття, здобути перші перемоги, уміння самоорганізуватися й реалізовувати свої творчі задуми, здійснити свій вибір в обранні майбутньої професії.

Переглядів: 431 | Додав: vrr | Дата: 28.04.2016

27 квітня 2016 року заступник голови районної ради Іван Маківничук взяв участь у виробничій нараді працівників культури району.

Основне питання порядку денного наради: «Про підведення підсумків роботи закладів культури  за перший квартал 2015 року в населених пунктах району».

Начальник відділу культури і мистецтв районної державної адміністрації Василь Кімейчук проаналізував роботу та накреслив  перспективи розвитку закладів культури району в напрямку відродження та збереження  звичаїв  нашого краю. Основним завдання  кожного сільського закладу культури є активізація та урізноманітнення форм роботи з організації дозвілля молоді, жителів району.

         Заступник голови районної ради підкреслив, що наша гуцульська культура, музика, танці є візитною карткою району, підкреслює неповторність і незрівняну красу нашої природи. А це  і є наші інвестиції в соціально-економічний розвиток нашого краю, сьогодення і майбутнє туристичної галузі тощо.

         Іван Михайлович запропонував надати пропозиції для узгодження плану проведення культурно-мистецьких  заходів на 2016 рік, що дасть можливість рекламувати їх на сайтах району, області та в інших засобах масової інформації.

Переглядів: 453 | Додав: vrr | Дата: 28.04.2016

Книга вчить, як на світі жить, Україну і свій рідний край любить

27 квітня 2016 року відбулася робоча зустріч заступника голови районної ради Івана Маківничука з працівниками сільських бібліотек і методичними працівниками  районної бібліотечної системи.

Верховинська цетральна бібліотечна система – це 36 бібліотек-філій, центральна районна бібліотека, центральна дитяча бібліотека, які обслуговують 16 586 читачів різної вікової категорії, з них юнацтва – 2357, дітей – 5 318, до їх послуг 277 611 примірників друкованих видань.

Основним завданням бібліотек району є якісне задоволення інтересів і запитів відвідувачів. Важливою складовою діяльності бібліотек залишається формування та збереження бібліотечного фонду. Протягом 2015 року по даний час надійшло 4 303  примірники книг, з них 808 книг подаровано. Крім того ЦБС отримала 33 комплекти періодичних видань, з них 14 – журналів, 19 – газет. Сільські бібліотеки отримали 11 комплектів періодичних видань: 5 – газет, 6 – журналів.

До послуг відвідувачів ЦБС  9 комп’ютерів, в бібліотеках-філіях сіл: Красник, Устеріки, Красноїлля по 2 комп’ютери, що дає можливість  вільного доступу до Інтернету. Бібліотеки інших сіл ще не комп’ютеризовані, а це ускладнює роботу закладів в цих селах, не дає можливості розвитку інноваційних бібліотечних послуг.

Заступник голови районної ради Іван Маківничук зазначив, що необхідно приділяти більше уваги дієвим формам організації змістовного дозвілля, популяризації книг, модернізації бібліотечного обслуговування.

Іван Михайлович запропонував до 30 травня подати пропозиції щодо перспектив розвитку бібліотечної справи в районі на 2017 рік з урахуванням  «Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року», яку Уряд схвалив 25 березня 2016 року.

Бібліотеки повинні стати осередком відродження національного, де запалюються вогні патріотичного, духовного виховання, дієвою формою змістовного дозвілля, невичерпним джерелом знань.

Слід  зауважити, що в час комп’ютеризації, комп’ютери та Інтернет не зможуть замінити книги, живе спілкування і переживання прочитаного, тому книги є, були і будуть рушійною силою для всебічного розвитку людини.

 А книга вчить, як на світі жить, Україну і свій рідний край любить, добро творить.

Переглядів: 477 | Додав: vrr | Дата: 28.04.2016

                       Землі за межами населених пунктів - громадам

     Ще в грудні 2015 року Верховинська районна рада звернулася до Президента України Петра Порошенка,  Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням вирішити на законодавчому рівні питання передачі до комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст всіх земель, які розташовані за межами населених пунктів у межах територій сільських, селищних, міських рад, передати від районних та обласних державних адміністрацій до сільських, селищних, міських рад повноваження щодо виділення земельних часток власникам земельних часток у натурі та повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок.

     19 квітня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект за номером 4355 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель. Якщо цей законопроект буде ухвалено в цілому, –  це дасть змогу передати землі поза межами населених пунктів в комунальну власність територіальних громад, а також дасть право місцевим радам розпоряджатися землями поза межами населених пунктів для того, щоб ці землі могли використовуватись більш ефективно.

 

 

Переглядів: 421 | Додав: vrr | Дата: 28.04.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода