ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Травень » 20

Духовність є хорошим засобом зберігати душевну рівновагу, дотримуватися принципів толерантності та справедливості не лише у виховному процесі, а й у власному житті. Одним із засобів глибшого пізнання Бога через досвід молитви у спільноті, через подолання фізичних перешкод і перебування у внутрішній тиші є проща (паломницька поїздка до духовних святинь). З нагоди Ювілейного року милосердя комісія у справах освіти та виховання Івано-Франківської Митрополії УГКЦ нещодавно організовувала прощу випускників загальноосвітніх шкіл до Матері Божої, прославленої у чудотворній іконі Святоуспенського Погінського монастиря отців-василіян УГКЦ.

З цією метою учні  9 – 11 класів та вчителі Верховинської ЗОШ І –ІІІ ст., Верховинської ЗОШ інтернат І –ІІІ ст., Красноїльської ЗОШ І –ІІІ ст., Кривопільської ЗОШ І – ІІІ ст., Красницької ЗОШ І –ІІ ст., Буковецької ЗОШ І–ІІ ст. побували на прощі у селі Погоня. Тема прощі: «Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя» (Мт. 5, 7).

Метою прощі було уможливити  учнівській молоді зустрітися з живим Богом у Його Слові, допомогти запалити світло і нести його своїм ровесникам, вказати шлях молодій людині як жити вірою кожного дня, зробити правильний вибір свого майбутнього.

 

          У програму прощі входило вступне слово отця Йосафата Фітеля (настоятель монастиря отців - василіан церкви Царя Христа м. Івано -Франківськ), молитва на вервиці до Божого Милосердя, праця в групах, Свята Літургія, перехід через «Двері Милосердя», мистецька програма. З повчальним духовним словом і благословенням звернувся до учнівської молоді архієпископ та митрополит Івано –Франківської Архієпархіїї  Володимир Війтишин. Піднесені духом, переповнені внутрішньою душевною радістю, Любов᾿ю і Божою благодаттю, щасливі та задоволені  діти і дорослі  повернулися додому.

Переглядів: 567 | Додав: vrr | Дата: 20.05.2016

19 травня проведено районний семінар з підготовки проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за участю  начальника відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату Івано-Франківської обласної ради Юрія Цимбалюка. У навчанні взяли участь селищний та сільські голови, директори будинків культури та загальноосвітніх шкіл району.

Голова районної ради Іван Шкіндюк акцентував увагу на необхідності активно включитися всім сільським радам, керівникам клубних та освітніх установ до написання проектів, адже отримані кошти дозволять зробити максимум добрих справ у селищі та населених пунктах району.

Учасниками конкурсу є органи місцевого самоврядування сіл, селищ і міст районного значення Івано-Франківської області, які у встановленому порядку подали затверджені рішенням відповідної ради проекти. Максимальний розмір співфінансування з обласного бюджету – 150,0 тис. гривень. Обсяг фінансування з обласного бюджету заходів проекту, поданих сільськими радами, не повинен перевищувати 90 відсотків загального бюджету, а селищними і міськими (міст районного значення) – 75 відсотків загального бюджету проекту.

          Крім цього, учасниками конкурсу можуть бути спільні проекти декількох  територіально прилеглих органів місцевого самоврядування області, які затверджені у встановленому порядку рішеннями відповідних рад. Участь у спільних проектах не обмежує право органу місцевого самоврядування подати окремий проект до участі у конкурсі.

Максимальний розмір співфінансування з обласного бюджету по спільних проектах становить 400,0 тис. гривень. Обсяг фінансування з обласного бюджету заходів спільного проекту не повинен перевищувати 75 відсотків загального бюджету.

 Водночас апробаційними у 2016 році визначаються проекти та програми, спрямовані на будівництво (реконструкцію, капітальний ремонт) систем водопостачання та розвиток пожежно-рятувальних підрозділів добровільної пожежної охорони.

 На підставі висновків експертної комісії рада конкурсу напрацьовує рекомендації щодо переможців конкурсу та подає їх на розгляд голові обласної ради. Голова обласної ради видає розпорядження щодо визначення переможців Конкурсу.

 Кінцевий термін подання проектів – до 12 години 31 серпня 2016 року.

Переглядів: 581 | Додав: vrr | Дата: 20.05.2016

05 травня в Мінрегіоні, за участі всеукраїнських асоціацій, експертів, представників центральних органів виконавчої влади, Апарату Верховної Ради України, відбувся круглий стіл з обговорення законопроекту (реєстраційний № 4355) стосовно передачі державних земель у розпорядження органам місцевого самоврядування.

Як зазначив В’ячеслав Негода, Перший заступник Мінрегіону, метою такого заходу є професійний аналіз положень законопроекту і формування загальної думки стосовно цього питання: «Треба виробити спільну позицію Міністерства, асоціацій та експертів, народних депутатів України, щоб на виході ми отримали законопроект в тій редакції, яка буде нас усіх задовольняти».

Найбільш широкого обговорення отримали пункти стосовно системи передачі та подальшого контролю за використанням та охороною земель.

Відповідно до документу, землі передаватимуться за двома схемами. Перша – передача частини земель у комунальну власність об’єднаних територіальних громад; друга – надання повноважень органам місцевого  самоврядуванню сіл, селищ, міст розпоряджатися державними землями. Контрольна функція розприділятиметься  між Держгеокадастром та органами місцевого самоврядування, а у сфері екологічного контролю – Держекоінпспекцією.

За словами В’ячеслава Негоди, документ потрібно ретельно проаналізувати та, у разі необхідності, доопрацювати з урахуванням планування територій та перспектив їх просторового розвитку, аби він не суперечив, а відповідав загальнодержавним, регіональним та місцевим інтересам: «В комунальну власність землі доцільно передавати після того, коли є затверджена містобудівна документація, щоб в результаті такої децентралізації  держава чи територіальні громади з часом не викупляла частину цих земель за великі гроші, для того, аби побудувати об’їзну дорогу чи інших суспільних потреб».

Нагадаємо, що законопроект 4355 пройшов перше читання, а зараз знаходиться на стадії підготовки до наступного. Проект Закону можна переглянути за цим посиланням.

Організаторами даного заходу стали Мінрегіон та Українська асоціація районних та обласних рад.

Переглядів: 448 | Додав: vrr | Дата: 20.05.2016

19 травня Верховинська районна рада спільно з відділенням «Філія Гуцульщина» Національного науково-дослідного інституту українознавства та всесвітньої історії, працівниками музеїв району провели урочисті заходи з нагоди Дня науки та міжнародного Дня музеїв.

Голова районної ради Іван Шкіндюк привітав працівників науки та музеїв з професійним святом, при цьому наголосив на вагомому внеску у розвиток вітчизняної науки, плодотворній дослідницькій праці науковців відділення «Філія Гуцульщина», НПП «Верховинський», інших наукових установ у галузі історії, автентики краю, матеріальної і духовної культури гуцулів.

Іван Юрійович відзначив велику духовну працю та вагомий внесок у збереженні та примноженні культурної спадщини Гуцульського краю працівників музеїв Верховинщини.

З нагоди професійного свята – Дня науки голова районної ради Іван Шкіндюк нагородив грамотами районної ради:Івана Зеленчука – в.о. директора відділення «Гуцульщина» ННДІ українознавства МОН України, Ярослава Зеленчука – старшого наукового співробітника відділення «Гуцульщина» ННДІ українознавства МОН України, Галину Яцків та Любов Лесюк – викладачів англійської та німецької мови Верховинського відділення туризму і готельного господарства Івано-Франківського коледжу державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені В.Стефаника», Надію Кочерган – техніка-лаборанта наукового відділу НПП «Верховинський».

З нагоди професійного свята – міжнародного Дня музеїв голова районної ради Іван Шкіндюк вручив грамоти районної ради: Володимиру Ілійчуку – завідувачу історико-краєзнавчого музею «Гуцульщина» в смт. Верховина, Роману Сінітовичу – завідувачу народного музею Гуцульського театру Гната Хоткевича в с. Красноїлля та Валентині Кубайчук – завідувачу народного історико-краєзнавчого музею «Гуцульщина» в с. Яблуниця.

Переглядів: 460 | Додав: vrr | Дата: 20.05.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода