ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Липень » 22

Р І Ш Е Н Н Я

від 19 липня 2016 року

селище Верховина

Про затвердження примірного

статуту комунального загальноосвітнього

навчального закладу Верховинського району

 

Відповідно до статей 43 та 60 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Закону України "Про освіту», на виконання п.3 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 року №827 «Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності», рішення Верховинської районної ради від 05 березня 2015 року «Про управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селища району» та від 15 липня 2015 року «Про затвердження Положення про порядок призначення та звільнення з посад  керівників підприємств, установ, закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Верховинського району», враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, духовності та засобів масової інформації, районна рада

вирішила:

 

1.       Затвердити примірний статут комунального загальноосвітнього навчального закладу Верховинського району (додається).

2. Голові Верховинської районної державної адміністрації (О.Лютий) забезпечити підготовку керівниками комунальних загальноосвітніх навчальних закладів району статутів навчальних закладів (в новій редакції) на основі примірного статуту комунального загальноосвітнього навчального закладу Верховинського району.

3.  Керівникам комунальних загальноосвітніх навчальних закладів
району до 20.08.2016 року розробити та подати статути навчальних закладів (в новій редакції) для затвердження районної державної адміністрації.

4. Голові Верховинської районної державної адміністрації (О.Лютий) до 25 серпня 2016 року подати на затвердження районної ради нові редакції статутів комунальних загальноосвітніх навчальних закладів району.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з гуманітарних питань: освіти, культури, молодіжної політики, спорту, національного і духовного розвитку та засобів масової інформації  (О. Чубатько).

 

 

Заступник голови районної ради                           Іван Маківничук

 

 

 

 

Переглядів: 401 | Додав: vrr | Дата: 22.07.2016

Ми, депутати Верховинської районної ради, стурбовані спробою голови районної державної адміністрації зірвати роботу районної ради та дестабілізувати ситуацію в районі. Районна рада є колегіальним органом, яка складається з депутатів, обраних безпосередньо населенням, що об’єднує представників різних політичних сил  з усіх територіальних громад району. Діяльність районної ради завжди була спрямована на ефективну реалізацію депутатських повноважень, об’єднання всіх народних обранців у прагненні максимально врахувати пропозиції виборців. Компетентно, із чітким розумінням прав і обов’язків, ми намагаємось розв’язувати існуючі проблеми життєдіяльності району та захисту спільних інтересів територіальних громад. Районна рада прагне недопущення політичного протистояння між депутатами від різних партій та виборчих блоків, об’єднання їх для вирішення всіх проблемних питань життєдіяльності району, забезпечення тісної співпраці всього депутатського корпусу з органами виконавчої влади на всіх рівнях, сприяння активній участі всіх депутатів у формуванні та виконанні головних напрямків розвитку як інфраструктури, так і промислового та сільськогосподарського виробництва в районі, враховуючи потреби та побажання територіальних громад.

Наказ голови районної державної адміністрації керівникам управлінь і відділів райдержадміністрації, які за планом роботи мали доповідати з питань виконання делегованих повноважень, покинути пленарне засідання районної ради ми розцінюємо як спробу зірвати пленарне засідання. На засіданні ради розглядались зміни до районного бюджету, питання про роботу відділів культури, освіти та сільського господарства по виконанню делегованих повноважень. Відкликання доповідачів з цих питань (В.Ватаманюка, В.Гуцуляка, В.Кімейчука, О.Ігнатюка, О.Величка) поставила роботу ради на грань зриву. За наказом голови районної державної адміністрації пленарне засідання покинула фракція політичної партії Блок П.Порошенка „Солідарність” О.Лютий, М.Нечай, Р.Жичицький, Ю.Федорчук, Л.Савчук, В.Маротчак та позафракційний Р. Якубяк. Такі дії керівника виконавчої влади в районі протипоставили президентську партію всім іншим партіям, представленим в районній раді, і, на нашу думку, є антидержавними, злочинними і недостойними державного службовця. Ми вважаємо, що райдержадміністрація, яка підзвітна районній раді, не повинна створювати конфронтацію в районі, особливо тоді, коли є загроза ліквідації району, а спільно з районною радою, уникаючи соціальних потрясінь, зберігаючи злагоду й порозуміння, відшукувати оптимальні варіанти співпраці усіх гілок влади, політичних сил та громадськості, працювати на розвиток нашої держави та рідного гуцульського краю.

Переглядів: 440 | Додав: vrr | Дата: 22.07.2016

Друге пленарне засідання четвертої сесії районної ради сьомого демократичного скликання, яке проходило у вівторок, 19 липня, розпочалося із вшанування хвилиною мовчання усіх Героїв АТО, які загинули в боях з московським агресором на сході України. Після парох Церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Криворівня о. Іван Рибарук виступив перед присутніми депутатами, яких зібралося на сесії 28 чоловік, з духовною проповіддю та Святою Молитвою на спільну працю заради соціально-економічного розвитку отчого краю та милої і любої Гуцульщини.

Випереджаючи події сесійного засідання, які, заради справедливості та звіту перед виборцями, ми зобов’язані оприлюднити, не оминаючи гострих кутів, скажемо відкрито і відверто: на превеликий жаль, депутати Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та представники виконавчої влади району на чолі з головою райдержадміністрації Олегом Лютим не почули мудрих настанов священика на конструктивну працю, на спільне вирішення надзвичайно важливих питань районного бюджету, очікуваної мережі установ і закладів освіти, проблем з невиплатою заробітної плати працівникам охорони здоров’я  і вдалися до заколоту – готові  були зірвати роботу сесії.

Голова районної ради Іван Шкіндюк відкрив сесію та озвучив уточнений на президії районної ради порядок денний. Голова райдержадміністрації, депутат районної ради Олег Лютий попросив слова, заявивши про те, що в нього є суттєві зауваження до порушення регламенту внесення питань на розгляд комісій та сесії районної ради. При цьому не назвав жодного аргументу щодо їх порушення. «Зміни до статутів комунальних підприємств, – сказав Олег Валерійович,  – дещо недопрацьовані апаратом районної ради. Тому я не бачу можливості сьогодні розглядати питання щодо комунальних підприємств. Ми пробували годину назад ці питання узгодити, в нас не вийшло, тому я просив би надати по дві хвилини керівнику фракції Нечаю М.М. і профільному заступнику Скуматчуку Я.Ю. для певної конкретики, щоб всі розуміли, про що йдеться. Це, власне, питання, що стосується порядку денного, розгляду тих чи інших питань. Я наполягаю на цьому».

Подиву не викликає наполягання голови РДА послугуватися  вірнопідданими, адже самому очільнику виконавчої влади району вкотре забракло конкретики.

Голова районної ради та законослухняні депутати погодилися на таку пропозицію й надали слово для виступу і депутату, і заступнику голови РДА. Каменем спотикання з абсолютно незрозумілих у сесійному залі причин стало питання «Про затвердження примірного Статуту комунального загальноосвітнього навчального закладу». Відповідно до рішення районної ради від 24 червня 1998 року, всі загальноосвітні школи району перебувають у переліку підприємств та об’єктів, які належать до районної комунальної власності.

Чи не усі районні ради області уже провели дану роботу, привівши статути навчально-виховних закладів у відповідність до Законів України «Про освіту», «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»   та   інших  нормативно - правових актів. Аби було зрозуміліше, процитуємо  дві   статті   Закону  України  «Про  освіту»,  які регламентують прийняття нових редакцій Статутів комунальних загальноосвітніх навчальних закладів району.

Стаття 20. Керівник навчального закладу. Частина четверта: «Керівники навчальних закладів, що є комунальною власністю, призначається органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері освіти, відповідними обласними, міськими, районними органами управління освітою за попереднім погодженням з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування». Частина п’ята: «Керівники навчальних закладів, заснованих на інших формах власності, призначаються їх засновниками або уповноваженими ними органами за попереднім погодженням з відповідними органами управління освітою місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування».

Розділ четвертий підготовленого та затвердженого на сесії районної ради 19 липня примірного Статуту комунального загальноосвітнього навчального закладу району в частині 4.1. гласить: Управління загальноосвітнім навчальним закладом здійснюється його Засновником – Верховинською районною радою, Верховинською районною державною адміністрацією і утвореним нею органом управління освітою в межах повноважень, визначених законодавством України. Безпосереднє керівництво загальноосвітнім навчальним закладом  здійснює його директор, який призначається і звільняється з посади відповідним органом управління освітою за погодженням із Верховинською районною радою та Верховинською районною державною адміністрацією шляхом укладення (переукладення, продовження) контракту з дотриманням вимог законодавства про працю терміном на 3 (три) роки.

Так гласить Закон, а його намагалися трактувати по-своєму, завести в оману і депутатів ради, і всіх присутніх на сесії запрошених. Диву даєшся у правовому нігілізмі деяких виступаючих.

Далі>

Переглядів: 533 | Додав: vrr | Дата: 22.07.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода