ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2017 » Квітень » 20

                         Про Закон, який захищатиме горян, і Гуцульське радіо

Голова Верховинської районної ради, Голова Карпатського Форуму народовладдя Іван Шкіндюк та голова Путильської районної ради Чернівецької області, заступник голови Карпатського Форуму народовладдя Микола Шевчук дали інтерв’ю директору Радіо столиці Гуцульщини «Вісті Верховини» Олександрі Клим з приводу надзвичайно важливої події для жителів усього гірського Карпатського регіону України. Спільна наполеглива праця в рамках проведених Карпатських Форумів Народовладдя увінчалася першим вагомим успіхом: народний депутат України, голова Комітету Верховної ради України з питань культури і духовності Княжицький Микола Леонідович в порядку законодавчої ініціативи підготував для розгляду Верховною Радою України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів».

  Метою законопроекту, наголосив Іван Юрійович, є посилення державних гарантій для населених пунктів, які мають статус гірських та високогірних, а також покращення соціального захисту громадян України, які проживають в таких населених пунктах.

Ще 1995 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про статус гірських населених пунктів в Україні», який закладав державні гарантії соціально-економічного розвитку таких населених пунктів. Однак, на сьогодні норми Закону фактично не мають практичної реалізації.

Разом з тим, життя громадян в гірських населених пунктах суттєво відрізняється від життя на рівнинних територіях країни. У зв’язку з відсутністю транспортної інфраструктури, газифікації та електрифікації багатьох населених пунктів, а також враховуючи високогірність та відсутність промислових потужностей, які б забезпечували робочі місця, такі населені пункти на сьогодні фактично відірвані від іншої частини країни, а населення в своїй більшості вимушене покидати такі населені пункти, шукаючи можливість заробити собі на життя та елементарні побутові потреби.

Гірські населені пункти є унікальними регіонами країни. Карпатський регіон є колискою української культури. Держава повинна вжити максимальних заходів не тільки для збереження такого регіону і його автентичного населення, але і відродити його. Зробити це буде не можливо, якщо проводити технічно по стандарту реформи, не враховуючи географічно-територіальні та інші особливості регіону.

Тому на даний момент актуально забезпечити можливість доступу громадян до базових адміністративних послуг (медичних та освітніх), сприяти, щоб мережа навчальних та медичних закладів гірських населених пунктах не зменшувалась, вжити заходів для покращення транспортної інфраструктури та ремонту, а в деяких випадках і будівництва, шляхів сполучення, посилити соціальні гарантії для населення. У випадку вжиття таких заходів, Україна може зробити Карпатський регіон привабливий для туристів, розвивати зелений туризм, як це зробили наші сусіди, та залучати іноземні інвестиції, які сприятимуть покращенню економічного  становище як і регіону, так і держави в цілому.

Законопроектом пропонується:

- виокремити в окрему категорію гірські населені пункти, які розташовані на висоті 600 метрів і вище над рівнем моря, за умови, що не менш як 50 % сільськогосподарських угідь у межах населеного пункту розташовані на схилах крутизною 20 градусів і більше;

- посилити державні гарантії соціально-економічного розвитку населених пунктів, яким надано статус гірських, зокрема: гарантування державою електрифікації гірських населених пунктів, встановлення пільг з плати за електроенергію, здійснення заходів щодо покращення екологічного стану таких територій, гарантування дотацій та субвенцій з Державного бюджету України  відповідно до бюджетного законодавства тощо.

- розробити та затвердити державну цільову програму розвитку гірських населених пунктів;

- уточнити норми закону щодо надання пільг громадянам, яким надано статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, а також передбачити право осіб, які та/або батьки яких мають такий статус, брати участь у конкурсі за результатами вступних випробувань у вищому навчальному закладі у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів;

         Маємо велику надію на підтримку депутатів політичних фракцій і груп у Верховній Раді, народних обранців Карпатського регіону, і з нетерпінням очікуємо обговорення законопроекту у Верховній Раді України.

         Оскільки Верховина і в географічному, і в культурно-мистецькому, автентичному плані є столицею Гуцульщини, то варта би, щоб Гуцульська Столиця мала власні, регіональні, засоби масової комунікації. Йдеться, насамперед, про Гуцульське радіо. Про це також говорили очільники районних рад в інтерв’ю.

Путильщина в особі голови районної ради Миколи Шевчука підтримує ініціативу голови Верховинської районної ради Івана Шкіндюка щодо створення об’єднаного Гуцульського радіо – і вже в радіоефірі керівники з приємністю говорили про обопільну працю у даному напрямку.

Переглядів: 392 | Додав: vrr | Дата: 20.04.2017

19.04.2017 р. проведено районні фінальні змагання з волейболу серед хлопців в залік районної Спартакіади. У підсумку фінальних змагань:

І місце - Ільцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

ІІ місце - Красноїльська ЗОШ І-ІІІ ступенів

ІІІ місце - Криворівнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів

IV місце - Довгопільська І-ІІІ ступенів

Методист СК "Гарт" Ватуйчак І.Д.

Переглядів: 366 | Додав: vrr | Дата: 20.04.2017

18 квітня 2017 року у селі Красник біля адмінбудинку сільських установ відкрито новозбудоване Співоче поле, кошти на яке офірував меценат, уродженець с. Красник Василь Михайлович Мартищук.

 

Будували всією громадою – більше сотні чоловік працювало над зведенням своєрідного культурно-мистецького амфітеатру, зі сцени якого розливатимуться на всі гори автентичні гуцульські пісні та мелодії, танцюватимуть діти і дорослі, проводитимуться мистецькі заходи з відродження культурно-мистецької автентики чарівного і неповторного Гуцульського краю.

На церемонії відкриття Співочого поля виступили: голова районної ради Іван Шкіндюк та його заступник Іван Маківничук, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Скуматчук, сільський голова Віталій Мартищук, які висловлювали щиру подяку громаді села, майстровитими руками якої зведено такий мистецький заклад під відкритим небом.

Голова районної ради Іван Шкіндюк наголосив, що Співоче поле у Краснику – найкраще і найвидовищніше у районі. Вражає гуцульська архітектура та його розміри. Щира подяка і сільському голові, і всім жителям, які свято бережуть славні традиції, звичаї та обряди великих предків і  продовжують далі творити добрі справи.

Переглядів: 327 | Додав: vrr | Дата: 20.04.2017

               Основою сучасного навчально-виховного процесу є людина як найвища  цінність, а система цінностей і якостей молодої особистості розвивається у великій мірі через її ставлення до рідного краю, суспільства, держави, людей, природи, мистецтва, праці та до самого себе. Саме за такими напрямками 19 квітня 2017 року на базі Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зустріч лідерів учнівського самоврядування Надвірнянського та Верховинського районів у рамках Всеукраїнського проекту «Лідери,  єднаймо Україну». Зі  словами вітання та побажаннями до учнівської молоді звернувся голова районної ради І.Ю.Шкіндюк , акцентувавши  увагу на важливу роль  учнівського самоврядування у взаємодії з батьками, громадськими організаціями та представниками  влади для створення новітніх проектів розбудови рідного краю та України. В ході спільної роботи, методистом районного методичного центру відділу освіти  В.І.Дідушком  детально проаналізовано стан, проблеми та перспективи розвитку органів учнівського самоврядування району, загальні особливості розвитку лідерських якостей серед молоді, та важливість збереження, зміцнення і примноження найкращих творчих й наукових напрацювань . Учасниками зустрічі вшановано хвилиною мовчання героїв, які поклали своє життя за мирне небо над рідною землею. Також для гостей та всіх учасників зустрічі  виступив зразковий танцювальний  учнівський колектив «Арніка»  (керівник  Г.В.Паньків),  неповторну енергію подарували  своїм співом  вокаліста Ніна Іванійчук та зразковий  вокальний  ансамбль «Гуцульські дівчата»,( керівник І.В.Кікінчук) . Колоритно відбулася передача  полотнища лідерами з Надвірнянщини  у вигляді карти Івано-Франківської області для відображення на ній власноруч вишитої  емблеми учнівського самоврядування  нашого району, яке 21 квітня 2017 року буде урочисто передано лідерам учнівського самоврядування Косівського району. В процесі обміну досвідом лідери районів презентували свою роботу, аналізували плани та шляхи їх реалізації  в найближчому майбутньому. Також методистом РМЦ  Н.Ю.Юр’євою професійно проведено психологічні тренінги з виявлення та розкриття лідерських якостей серед учнівської молоді як майбутньої еліти краю. Високу активність в ході зустрічі та проведенні екскурсійно-пізнавальної мандрівки  історичними стежками Верховини продемонстрували педагог-організатор Л.І.Полоз,  заступники директора школи з навчальної й виховної роботи Т.В,Александрова та Л.М.Гулюк . Щирі слова вдячності висловили учні та керівники з Надвірнянщини всім організаторам даного проекту, а також приватному підприємцю М.Р.Лемішу та його колективу за організацію гарячого харчування для всіх учасників даного заходу. В підсумку з впевненістю можна сказати, що такі акції є вкрай необхідними, адже вони формують справжніх лідерів, які своїми активними діями впливатимуть на реалізацію важливих завдань районного, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Методист РМЦ                                                        В.І.Дідушко      

Переглядів: 340 | Додав: vrr | Дата: 20.04.2017

Військовий комісар Верховинського РВК Ростислав КОЧМАРСЬКИЙ висловлює щиру вдячність родинам:  ГРІЗДАКА Володимира з с.Ільці  - за те, що не перевелись ще патріоти на Верховинщині, які стали на захист нашої Держави – УКРАЇНИ та її громадян. Вказані громадяни не ховаючись, з гордістю виконали свій громадянський обов’язок та були призвані на строкову військову службу. А також комісаріат висловлює щиру вдячність родині ПАВЛІНИ Миколи який уклав контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України.

Україна пишається, що її діти справжні патріоти, виявили бажання виконувати свій конституційний і людський обов’язок перед державою і народом України. Нашу націю ніхто не переможе поки живуть такі її діти. Це зразковий приклад для всіх громадян нашого краю.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!»

 

 

ТВО військового комісара

Верховинського районного військового комісаріату

майор                                              О.П. ДЕМИДЧУК

Переглядів: 354 | Додав: vrr | Дата: 20.04.2017

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода