ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2017 » Квітень » 26

Сьогодні  в історико-краєзнавчому музеї Гуцульщини у Верховині відкрито персональну фотовиставку світлин та проведено презентацію книги «Долею даровані зустрічі» фотомитця зі світовим іменем, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, члена Національної спілки журналістів України, члена правління Національної спілки фотохудожників України, президента видавничого підприємства  «Світло й тінь», заслуженого діяча мистецтв України Василя Пилип’юка.

Василь Пилип’юк  – видатний фотомитець сучасності. В його творчому доробку – більше двох тисяч художніх і документальних творів, фотоновел, значна частина яких увійшла до надбань світової мистецької спадщини. Його твори експонувалися на більше ста вітчизняних і міжнародних виставках.

Василь Пилип’юк – автор 113 мистецьких фотоальбомів. З 2016 року Василь Васильович працює на посаді завідувача кафедри фотомистецтва Київського національного університету культури і мистецтв. Професор Львівської Національної академії мистецтв, лауреат багатьох престижних міжнародних виставок.

Про життєвий і творчий шлях фотомитця розповіли присутнім у виставковій залі музею його завідувач Володимир Ілійчук та науковий співробітник музею Галина Кутащук.

Василь Васильович з великою приємністю розповів присутнім про виставку світлин «Долею даровані зустрічі», про свої унікальні мистецькі книги. Про творчий шлях, який починався у Верховині, в районній газеті «Світанок» – тепер «Верховинські вісті», а також поділився планами на майбутнє.

Василя Пилип’юка радо вітали відомий в Україні письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Степан Пушик, голова районної ради Іван Шкіндюк, заступник голови селищної ради Оксана Чубатько та багаточисленні представники творчої, наукової, просвітянської інтелігенції краю.

Декан УПЦ КП району о. Дмитро Михавків освятив виставку фотосвітлин видатного фотомитця сучасності побажав Василю Васильовичу Господнього благословення на многії літа.

Переглядів: 562 | Додав: vrr | Дата: 26.04.2017

Сьогодні, 26 квітня 2017 року голова районної ради Іван Шкіндюк взяв участь у заході присвяченому 31-й річниці аварії на ЧАЕС.

У день 31-ї річниці після аварії на Чорнобильській АЕС в залі засідань районної ради відбулася зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії, членами громадської організації «Верховинська спілка «Чорнобиль». В рамках зустрічі для присутніх організовано вечір-реквієм «Скорбота пам'яті людської». Захід розпочали із виконання Державного Гімну України.

Голова районної ради Іван Шкіндюк та голова районної держадміністрації Олег Лютий висловлюючи слова вдячності за зупинену у 1986 році розбурхану стихію атома, за мужність і відвагу вручили учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС грамоти.

Голова районної ради наголосив, що це великий подвиг, який вони здійснили, рятуючи сотні тисяч, а то й мільйони людей по всій планеті, куди розносився після аварії радіоактивний пил. Тому низький уклін всім учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Іван Юрійович  побажав учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС міцного здоров'я, Божого благословення, миру та процвітання,  їм та їхнім родинам.

Для ліквідаторів аварії презентували тематичні номери художньої самодіяльності кращі аматори району. Закінчили захід спільним виконанням Державного Гімну України.

Минають роки, десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилюватиме всіх тих, кого він зачепив своїм крилом...

Переглядів: 394 | Додав: vrr | Дата: 26.04.2017

 

               У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя — аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип'ять Київської області.

               Масштаби цієї події набули характеру велетенської екологічної катастрофи, що зачепила життя десятків мільйонів людей в Україні та в сусідніх країнах. Причиною аварії стали використання застарілого (недосконалого) типу реактора, порушення технологічної дисципліни, допущення помилок під час проведення технологічного експерименту, домінування при прийнятті рішень політичних факторів над економічними, екологічними, моральними, ігнорування союзним центром прав та інтересів Української РСР.

               Пріоритетним напрямком держави є належне вшанування подвигу ліквідаторів трагедії на ЧАЕС, посилення соціального захисту постраждалих громадян, створення належних умов для економічної реабілітації і розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення, а також привернення уваги суспільства й світової спільноти до згаданих проблем

              Основні засади державної політики у сфері соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи визначає Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991р. № 796-ХІІ.                                                                 

              Закон спрямований на захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та розв’язання пов’язаних з нею проблем медичного і соціального характеру, що виникли внаслідок радіоактивного забруднення території.

              Станом на  01 квітня 2017 року на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків по Верховинському району перебуває 78 осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них:

         -   6  інвалідів з числа учасників ліквідації на ЧАЕС I категорії;

         - 1 потерпілий-інвалід внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС I категорії;

         - 36 учасників ліквідації на ЧАЕС II категорії;

         - 21 учасник ліквідації аварії на ЧАЕС III категорії;

         - 11 дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

         - 3 вдів померлих учасників ліквідації на ЧАЕС                                      

 

 

Переглядів: 341 | Додав: vrr | Дата: 26.04.2017

 

Аварія на атомній електростанції у Чорнобилі являє собою катастрофу, яка не має прецедентів у сучасній історії і все ще негативно впливає на життя мільйонів людей.

Наслідки цієї аварії не можуть швидко зникнути. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво не лише в Україні, але й у сусідніх державах.

Завдання нинішнього покоління – будь-якою ціною не допустити більше катастроф, пов’язаних з некерованою ядерною реакцією, наслідки від якої відчуватимуть навіть наші нащадки.

Десятки жителів нашого району здійснили крок в епіцентр пекельного вогню, щоб врятувати інших, не шкодуючи себе працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції.

В цей день ми віддаємо данину мужності людям, які собою захистили життя мільйонів, і молимось про недопущення таких трагедій в майбутньому. Героїзм відважних ліквідаторів, що першими взяли на себе тяжкий хрест – приборкання радіаційної стихії, є прикладом наступним поколінням. Висловлюємо вам велику вдячність за героїзм та самовідданість.

 Бажаємо вам і вашим близьким міцного здоров'я, терпіння, щастя, шани і щирої поваги від людей. Нехай у ваших родинах панує любов та злагода! Нехай більше ніколи наші нащадки не зазнають подібних трагедій, хай на Україні панує лиш мир та процвітання!

 

Голова районної ради                                                                 Іван Шкіндюк

Голова районної державної адміністрації                                 Олег Лютий

Переглядів: 320 | Додав: vrr | Дата: 26.04.2017

25 квітня 2017 року на базі Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся обласний конкурс звітів учнівської творчості серед загальноосвітніх навчальних закладів . Нашим районом було представлено 14 музичних номерів. Конкурс розпочав  хор  хлопчиків учнів початкових класів Верховинської ЗОШ І-ІІІст. Продовжили концертну програму  оркестр народних інструментів «Писаний камінь» та ансамбль дримбарів «Струни Черемоша » учнів Верхньоясенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Вокальний ансамбль Черемошнянської ЗОШ І-ІІІ ст. виконав пісню « Ой Тарасе, вірний сину» , Кривопільської ЗОШ І-ІІІст. пісню «Свята Марія». та вокальний ансамбль Гринявської ЗОШ І-ІІІст. виконав пісню «Музика землі».

 На високому творчому  рівні виконували пісні солісти : учениця Яблуницького НВК Аня Несторук, учень Білоберізької ЗОШ І-ІІІст. Шарабуряк Павло, учениця Верховинської школи-інтернат Христина Гаврилюк, учениця Кривопільської ЗОШ Зуб’юк Вероніка. Співанку «Моя Гуцульщина» виконали учні Устеріківської ЗОШ І-ІІІст. Поп’юк Денис та Софія і Анастасія Жиколяк. Соло на цимбалах представив учень Буковецької ЗОШ І-ІІ ст. Василь Тафійчук. Дует Довгопільської ЗОШ І-ІІІст. у складі Любов Савчук та Андрія Марфієвича виконав пісню «Ой чого ж ти мамо».

Аналізуючи виступи учасників звіту,члени журі відзначили, що виконання номерів на високому рівні, програма звіту цікава, учасники та керівники творчі, репертуар різноманітний  і заслуговують на високу оцінку.

Такі звіти підвищують виконавську майстерність та збагачують репертуар, покращують творчу здібність учнів, розвивають і популяризують творчість.

Методист РМЦ                                                  Рибчук О.В.

Переглядів: 365 | Додав: vrr | Дата: 26.04.2017

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода