ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » Архів матеріалів

  Сьогодні заступник голови районної ради Іван Маківничук взяв участь у святково-урочистих заходах з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей, які відбулися у селищі Верховина на Співочому полі.

Спочатку керівники району спільно з дітьми, взявшись за руки, пройшли центральною вулицею районного центру, відтворивши ланцюг єдності «Щаслива дитина – квітуча Україна!

Священик УПЦ КП о. Ігор Рибенчук поблагословив діток, після чого всі разом виголосили Молитву за щасливе майбутнє дітвори, за мир, злагоду і вільну, незалежну Україну.

Заступник голови районної ради Іван Маківничук привітав дітей та присутніх батьків зі святом – Міжнародним Днем захисту дітей Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Дуже хочеться, щоб наші діти, діти в усьому світі, щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Іван  висловив впевненість у щасливому майбутньому дітей Верховинщини, Гуцульщини, Прикарпаття і всієї України.

Для всіх присутніх на Співочому полі діти подарували концертно-розважальну програму «Хай щастю дитини не буде кінця!» Конкурс малюнка на асфальті «Діти малюють майбутнє» не залишив жодного байдужого на святі – ні дорослого, ні дитину.

Спортивно-розважальний конкурс «Щаслива дитина – щаслива родина», дитяча ігротека, Боді-арт «Світлішає на світі, коли малюють діти» (малюнок на обличчі), пізнавально-екскурсійна програма «Як тебе не любити, Верховино, моя!» –  такі різносторонні, цікаві заходи яскраво доповнили основну частину святкової програми.

Активних учасників свята, а їх було чимало, нагородження грамотами та цінними призами.

 

 

 

Переглядів: 550 | Додав: vrr | Дата: 01.06.2016

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України та рідного краю – мальовничої Гуцульщини!

 

Голова районної ради                                                                     Іван Шкіндюк

Голова районної державної адміністрації                                      Олег Лютий

Переглядів: 545 | Додав: vrr | Дата: 01.06.2016

В Україні постійно погіршується екологічна ситуація. Для Верховинського району особливою проблемою на сьогодні є засміченість побутовими та виробничими відходами територій водоохоронних зон річок Чорний та Білий Черемош, забруднення навколишнього природного середовища, в тому числі населених пунктів району побутовими відходами, влаштування стихійних сміттєзвалищ. Негативні наслідки забруднення довкілля знижують туристичну привабливість регіону. І досить часто можна почути від наших людей та гостей про дану проблему.

Дана проблема  розглядається на районному рівні, оскільки першого січня 2017 року закінчується термін експлуатації районного полігону твердих побутових відходів у Бережниці, тому необхідно вирішувати, де потрібно знову створювати полігон і що робити з цим, який перестане діяти. Однак, вивчаючи це питання, потрібно кожному з нас зрозуміти, що створення нового полігону та консервація старого не вирішить дану проблему, адже у всьому світі вже займаються роздільним збором сміття, і кожному з нас потрібно також долучатися до сортування відходів.

Хочеться поділитися рекомендаціями, які допоможуть краще зрозуміти, як проводити роздільний збір сміття.

ПАПІР. Багато паперових упаковок – від печива, картонні коробки, альбоми, зошити, журнали, газети, книги необхідно складати разом. Не придатні до переробки факсовий папір, чеки з магазинів, вологі серветки.

ПЛАСТИК (ПОЛІМЕРИ) Видів пластику дуже багато – сюди належать поліетиленові пакети, пластмасові іграшки й навіть вологі серветки. Особливо багато в смітті збирається пластикової упаковки – ПЕТ-пляшки, контейнери для сиру, йогуртів, лотки для яєць, блістери для обідів, одноразовий посуд, пакети, мішечки з-під борошна і цукру, стрейч-плівка, пластикові ящики, лазерні диски тощо.

СКЛО. Це різноманітні пляшки і пляшечки від ліків, віконне скло. Не приймають жаростійкий та ударостійкий скляний посуд, оскільки такий тип скла не можна змішувати з пляшковим, воно має інші властивості.

МЕТАЛ. Алюмінієві бляшанки від напоїв і бляшані консервні банки.

ОРГАНІЧНІ ВІДХОДИ.  У нашій місцевості дані відходи не засмічують навколишнє середовище, оскільки більшість з них використовуються  для ведення селянського домашнього господарства.

ЗМІШАНА УПАКОВКА. Упаковки змішаного типу – це «ТЕТРАПАК» і гнучка упаковка для соусів. На жаль, таку упаковку не приймуть у пунктах прийому вторинної сировини. Її слід збирати окремо або не купувати продуктів у такій упаковці, віддаючи перевагу альтернативним упаковкам. Той самий кетчуп можна купити в скляній пляшці.

Досить багато непридатного для переробки сміття, тому краще уникати купівлі даних товарів – для того, щоб зрозуміти, що воно не підлягає утилізації, то на даній упаковці немає трикутника з кодом переробки.

ВИМОГИ ДО СОРТУВАННЯ ВІДХОДІВ:

  • промити від залишків їжі та рідини;
  • зменшити об’єми (пластик, папір, алюмінієва бляшанка);
  • уникати купівлі товарів, які не можна переробити;
  • уникати всього одноразового.

Загалом не піддавайтеся на розмови, що сортування сміття в нашій країні – марна справа. Просто розпочніть із найпростішого – почніть збирати окремо весь папір і паперову упаковку. Не складно збирати й віддавати до пункту прийому роздільне сміття. Наприклад, по дорозі у районний центр можна заїхати у Верховинський комбінат комунальних підприємств і віддати сміття чи здати його у пункти прийому вторинної сировини.

Спробуйте врятувати нашу Землю від надмірного сміття: візьміть відповідальність за відходи – й допоможіть дізнатися про сортування сміття своїм друзям і близьким. Зміни розпочинаються з однієї людини, але мають силу поширюватися на близьке оточення і сім’ю. Станьте прикладом для своїх близьких і дітей – і всі ми разом змінимо СВІТ.

Отже, ми плануємо спільно з усіма установами та організаціями провести акцію з роздільного збору сміття протягом  6-10 червня 2016 року, тому запрошуємо голів селищної та сільських рад, сільські територіальні громади,  учителів та учнів загальноосвітніх шкіл, а також усіх небайдужих жителів району до всерайонної акції. Не будьмо байдужими до нашої спільної екологічної справи: активно включімося протягом 13-17 червня до загальнорайонної акції з роздільного збору сміття, проведімо її організовано у селищі Верховина та населених пунктах району –  про графік виїзду автомобіля зі збору сміття у населені пункти буде повідомлено додатково.

За результатами проведеної акції кращу територіальну громаду буде відзначено. А для учнів загальноосвітньої школи, яка збере та посортує найбільшу кількість сміття, буде виділено безкоштовно бензин для автобуса з метою організації екскурсійної поїздки та відвідання духовно-культурних, історичних пам’яток Прикарпаття.

Не будьмо байдужими – змінимо світ разом.

 

                                                                                                                 Ольга Сапріянчук

                                                                                                                 радник голови районної ради

Переглядів: 501 | Додав: vrr | Дата: 01.06.2016

До районної ради на надіслане звернення Кабінету Міністрів України та голові Верховної ради України надійшла відповідь  від головного управління Держгеокадастру,  де повідомляється, що Верховною Радою України прийнято за основу законопроект, яким передбачено передачу сільським, селищним та міським радам земель державної власності за межами населених пунктів (крім земель оборони, земель природно-заповідного фонду та земель, які мають важливе значення для держави) та делегування повноважень із розпорядження цими землями. Згідно даного законопроекту, землі державної власності переходять в комунальну власність з моменту затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж території територіальної громади.

У 2006 році для всіх сільських та селищної рад було виготовлено проекти землеустрою щодо формування територій та встановлення меж населених пунктів, які погоджено Верховинською райдержадміністрацією, районною, селищною та сільськими радамио – вони знаходяться в ДП «Карпатигеодезкартографія», м. Івано-Франківськ. На даний час ці проекти потребують доопрацювання та затвердження.

Верховинська районна рада рекомендує селищній та сільським радам прискорити прийняття та затвердження проектів землеустрою щодо формування територій та встановлення меж населених пунктів, що дасть можливість отримати землі державної власності за межами населених пунктів та повноваження із розпорядження цими землями.

Переглядів: 438 | Додав: vrr | Дата: 31.05.2016

Заступник голови Верховинської районної ради Іван Маківничук та депутати ради взяли участь у районному традиційному святі «Полонинська ватра», яке відбулося 29 травня у селищі Путила Чернівецької області.

Свято розпочалося з урочистої ходи центральною вулицею селища літувальників, працівників сільськогосподарського виробництва, керівництва району, області, а також гостей з сусідніх районів та областей. Голови Путильської райдержадміністрації та районної ради Микола Савчук, Микола Шевчук, голови Чернівецької облдержадміністрації та обласної ради Олександр Фищук та Іван Мунтян щиро вітали з головної сцени стадіону «Карпати» працівників сільського господарства та гостей краю і щедро винагороджували за працю.

Учасники свята хвилиною мовчання та піснею «Ангели Майдану» у виконанні  нашого талановитого молодого співака з Черемошної, переможця всеукраїнських та міжнародних конкурсів Ігоря Недоходюка вшанували пам’ять «Небесної сотні» та всіх загиблих за соборність України на Донбасі.

Символічна полонинська ватра та традиційний  полонинський хід додали святу особливого шарму та сповістили про початок  літувального періоду на високогірних полонинах. А далі учасників традиційного гуцульського дійства «Полонинська ватра» єднала рідна українська пісня.

Регіональна виставка-конкурс образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва під назвою «Мистецтво Гуцульського краю» дивувала творчими надбаннями майстрів народної творчості. Виставку-продажі робіт образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва, мабуть, не обминув жоден учасник свята. Тут можна було придбати також барвисті вишиванки, вироби з дерева, а також молочну продукцію тощо.

Сопілки, скрипки та цимбали веселили набудливий люд на справжньому гуцульському святі, а заступник голови Верховинської районної ради Іван Маківничук запросив сусідів-путильчан на традиційне верховинське свято «Полонинське літо – 2016» у с. Верхній Ясенів на полонину Запідок.

 

Переглядів: 746 | Додав: vrr | Дата: 30.05.2016

28 травня, у день професійного свята – Дня прикордонника в гості до прикордонників прикордонної застави «Шибене» завітали керівники району та установ і організацій Верховинщини.

Кращим інспекторам прикордонної служби Галині Гаврилюк, Галині Рибчук, Надії Кутащук, Богдану Мотрюку та Василю Юрійчуку вручено спільні грамоти голови районної ради та голови районної державної адміністрації.

Зі щирими привітальними словами з нагоди професійного свята до захисників рубежів Батьківщини звернулися директор Національного природного парку «Верховинський» Михайло Нечай, менеджер ДП «Верховинське лісове господарство» Ярослав Кікінчук та Зеленський сільський голова Володимир Феркаляк, які висловили впевненість у тому, що українські прикордонники й надалі вірно служитимуть інтересам України та її громадян, з честю примножуватимуть славні традиції старшого покоління.

Прикордонникам вручено цінні подарунки: ікону «Тайна вечеря», мультиварку, футбольні м’ячі.

 Аматори народної творчості Будинку культури села Зелене та клубів сіл Явірник і Топільче подарували прикордонникам та всім присутнім на урочистому заході святкову концертну програму.

Переглядів: 450 | Додав: vrr | Дата: 30.05.2016

                                               Шановні охоронці державного кордону!

Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня прикордонника. Вартові державних рубежів завжди були у великій повазі і шані в українського народу. Прикордонні війська є важливою ланкою в системі зміцнення національної безпеки, захисту інтересів України.

Ваші приклади професіоналізму, витримки й сміливості, ваша стійкість та мужність, нелегка служба вдень і вночі є яскравим прикладом для підростаючих поколінь. Впевнені, що українські прикордонники вірно служитимуть інтересам України та її громадян.

Цього святкового дня висловлюємо глибоку вдячність усім тим, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов’язок щодо забезпечення недоторканності кордонів нашої Батьківщини. Бажаємо вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, родинного миру і спокою. Нехай любов до України й людська шана надихають вас на нові звершення у благородній справі вірного служіння рідному народові.

 

Голова районної ради                                                                 Іван Шкіндюк

Голова районної державної адміністрації                               Олег Лютий

Переглядів: 487 | Додав: vrr | Дата: 28.05.2016

« 1 2 ... 163 164 165 166 167 ... 278 279 »

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода