ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » Архів матеріалів

       Запалюймо у кожній душі зірку Різдва Христового

                                                                                                                                 

                                                                                                                                  

       Співоче поле, схоже на святкову різдвяну гуцульську оселю, прибрану ліжниками, рушниками, з образом «Тайна вечеря» на центральній стіні, затамувало подих в очікуванні найбажаніших на Різдво гостей – колядників. А вони вже йшли з колідов і плєсом двома колонами, які, зустрівшись біля православної церквиУспіння Пресвятої Богородиці, повернули до Співочого поля, де на них чекали верховинці та гості, які заради цього й приїхали до нас, на Гуцульщину, у Різдвяні свята.

   Кожна колядницька партія, перед якою ішли дівчатка в образі ангеликів і несли таблички, на яких було написано, з якого села чи присілку колядники, зайняла своє почесне місце довкола Співочого поля.

   Ґазда з ґаздинею – ведучі свята Іван Потяк та Галина Маротчак – просять усіх колядників заколядувати спільно одну коляду. Честь березувати випала МихайлуВанджураку – Заслуженому працівникукультури України, березіколядницької партії верховинського присілку Підмаґура, який привітав усіх гостей «Гуцульської коляди» з величними різдвяними святами, подякував колядникам, що не шкодують «ні свого здоров’я, ні дорогого гуцульського вбраня, і пішли по своїх ревірах, колідуючи», за те,що несучи від хати до хати звістку про народження Христа, зберігають давні традиції; і побажав, щоби наступні свята були для українців веселішими.

   Спільний плєс «Сидів Никола у чолі стола», здавалося, що чула кожна верховинська оселя: він, як мовня, відбивався то від одного горба, то від другого.

   Священики: Дмитро Михавків, Юрій Стефлюк, Іван Рибарук, Михайло Гергелюк, Василь Данильчик, Володимир Максим’юк спільною молитвою благословили початок свята. Привітали колядників та громаду Верховинського району голови районної ради Іван Шкіндюк та РДА Олег Лютий. Іван Юрійович побажав, щоб Христос народився у кожному серці, у кожній душі, щоб кожна людина відчувала Божу ласку і Божу благодать, заступництво Матері Божої і присутність Духа Святого. Щоб ніякий ворог не топтав нашу землю. Просив усіх не соромитися гуцульської вбері, одягатися так, як одягалися наші діди і прадіди. Звернувся до працівників культури з проханням змінюватися самим і нести світло людям – займатися просвітницькою діяльністю, до якої вони покликані. Висловив побажання, «щоб наступного року тут було більше телекамер і більше туристів, щоб народ бачив, як живе Гуцульщина. Бережімо ці наші святі передання, живімо цим, запалюймо у кожній душі зірку Різдва Христового. Хай вона світить з Гуцульщини на всю Україну! Хай наповнює усіх мир Господній! Христос Рождається!».

Переглядів: 585 | Додав: vrr | Дата: 11.01.2016

Голова районної ради Іван Шкіндюк ініціював та провів розширену нарада з селищним та сільськими головами, за участю керівництва райдержадміністрації, голів постійних комісій, уповноважених представників депутатських фракцій районної ради, представників громадських об’єднань та засобів масової інформації району.

На нараді розглянуто наступні  питання: про збереження Верховинського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці; про реформування системи місцевого самоврядування та децентралізація влади. В ході обговорення вкрай важливих проблеми для подальшого функціонування Верховинського району в системі адміністративно-територіального устрою України виступили голова районної ради Іван Шкіндюк, голова райдержадміністрації Олег Лютий, селищний та сільські голови, депутати районної ради, голови постійних комісій та представники депутатських фракцій і груп у районні раді, керівники районних організацій та установ та громадських організацій краю.

Всі учасники наради висловили єдину думку: у процесі реформування органів місцевого самоврядування та децентралізації влади основним і найголовнішим завданням для подальшого соціально-економічного і культурного розвитку Верховинщини є збереження Верховинського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці. Для спільної праці влади і громадськості у цьому плані створено робочу групу для напрацювання відповідних пропозицій і представлення їх Президенту України, Верховній Раді та Кабінету міністрів України.

Рекомендовано селищному та сільським головам, депутатам місцевих рад обговорити дане питання на громадських віче, загальних зборах громадян у кожному населеному пункті району. За згодою влади і народу затвердити статути кожної територіальної громади, зареєструвати їх в установленому законом порядку у районному  управлінні юстиції, провести інвентаризацію комунального майна в кожному населеному пункті, відстоювати законні право на існування та діяльність територіальних громад відповідно до Конституції України, Європейської Хартії місцевого самоврядування, інших правочинних документів міжнародного права.

Переглядів: 466 | Додав: vrr | Дата: 05.01.2016

     Від щирого серця вітаємо вас з прийдешнім Різдвом Христовим та Новим Роком! Ці свята – найулюбленіші, бо вони дають надію на світле і щасливе життя, вони уособлюють добро й любов, які заповів нам Спаситель, торжествують і перемагають зло.

      Ми віримо, що Україна і українці заслуговують на кращу долю і в 2016 році всім нам обов’язково пощастить! Хай рік, який наближається, підходить до нас під знаком миру і добра, любові й поваги до ближнього, хай буде роком чистих помислів і добрих справ та багатим на нові здобутки і приємні події.  

    Нехай Різдвяні та Новорічні свята принесуть тільки добробут, благополуччя, родинне тепло, злагоду, щирих друзів, шани та любові від рідних і близьких людей, щасливих та яскравих подій! Творімо, шукаймо, підкорюймо нові вершини – хай у всьому допомагає нам Спаситель.

      Бажаємо, щоб новорічно-різдвяна радість, яка прийде в кожну оселю, об'єднала всіх нас в одну велику українську родину. Зичимо всім міцного здоров'я, творчих натхнень, здійснення усіх мрій і задумів! Нехай благословення Господнє буде з нами!

     З Різдвом Христовим! З Новим Роком!

 

Голова районної ради                                                                 Іван Шкіндюк

Голова районної державної адміністрації                                  Олег Лютий   

 

 

Переглядів: 469 | Додав: vrr | Дата: 30.12.2015

 

 
   
   Щедрівники  дитячої школи мистецтв напередодні Нового року привітали з прийдешніми новорічними і Різдвяними святами голову районної ради Івана Шкіндюка та колектив районної ради.
    Бажаю, щоб в Україні запанував мир і спокій, а кожна родина з приходом Різдвяних свят відчула тепло і добробут,- побажав присутнім Іван Юрійович. 
Переглядів: 371 | Додав: vrr | Дата: 30.12.2015

        Державні символи України уособлюють національний суверенітет, верховенство і незалежність влади в країні, символізують українську державність і конституційні цінності, є показником самосвідомості, бо формуються у процесі її історичного розвитку, вони висловлюють певну повагу українського народу до своєї держави, здатність сприяти патріотичному вихованню громадян України.

     Серед державних символів України особливе місце посідає Державний прапор. Обов’язок кожного громадянина України – шанувати державний прапор, як і інші державні символи, що законодавчо закріплено у статті 65 Основного Закону – Конституції України.

      Про свій обов’язок, повагу до державного прапора України окремі сільські голови, на превеликий жаль, забувають. Гірко і боляче дивитися на деякі адмінбудинки сільських рад, де синьо-жовті стяги посічені вітрами. На інших будівлях – вицвілі на сонці полотнища, а сільському голові просто  байдуже до цього. Бо якби боліло серце і душа за українську святиню – беріг би його, як зіницю ока; прапор би завжди виблискував на сонці насиченими синьо-жовтими кольорами.

   Я закликаю Вас, сільські голови, до особливої поваги державних символів України, інакше сільська громада, впевнений, дасть вам належну, заслужену  оцінку.

 

Голова районної ради                                                                 Іван Шкіндюк

 

Переглядів: 510 | Додав: vrr | Дата: 30.12.2015

                                             Як реформувати медицину району?

      Реформа системи охорони здоров’я є вкрай необхідною і давно уже назрілою в України. Метою реформаторських кроків у галузі медицини на 2016 рік, як заявив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, – є забезпечення доступу кожної сім'ї до медичної допомоги і розвиток первинної медичної допомоги. За його словами, вигоду від реформування отримають і пацієнти, і медичні установи, і держава.

      Питання реформування медицини на Верховинщині депутати районної ради розглянули на пленарному засіданні першої сесії районної ради, яке відбулося 24 грудня 2015 року, і було прийнято рішення винести його на громадське обговорення.

       Тому просимо Вас, шановні верховинці, висловити своє ставлення щодо:

- функціонування у районі первинної медичної допомоги (ФАПИ, амбулаторії, дільничні служби районної поліклініки) на засадах загальної практики сімейної медицини;

- доцільності реорганізації Білоберізької та Яблуницької дільничних

лікарень в амбулаторії загальної практики сімейної медицини;

- доцільності проведення поділу на первинну (утворення Центру первинної медико-соціальної допомоги) та вторинну (стаціонарна з консультативною поліклінікою) медичну допомогу.

      Пропозиції надсилати на адресу Верховинської районної ради (смт. Верховина, вул. І.Франка, 20) та електронну адресу ради: vr.rayrada@ukr.net  до 15 січня 2015 року.

                                                                                        

                                                                                                        Районна рада

 

 

Переглядів: 496 | Додав: vrr | Дата: 29.12.2015

                                           Центру гуцульської культури бути у Верховині

     Шановні жителі району! Районна рада отримала проект та містобудівний розрахунок  нового будівництва – зруйнованого пожежею Народного дому в селищі Верховина. Замовником будівництва виступає департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

     З метою створення головного координуючого центру з розвитку та популяризації культурно-мистецьких цінностей, духовності та автентики Гуцульського регіону в столиці Гуцульщини – Верховині,  районна рада ініціює перейменування Народного дому в Культурно-просвітницький гуцульський автентичний центр.

      Дане питання виносимо на громадське обговорення всіх жителів району. Тому звертаємося до вас, дорогі горяни, висловлювати свої пропозиції, зауваження та доповнення щодо назви майбутньої культурно-мистецької установи – Центру гуцульської культури, а також  зовнішнього вигляду майбутньої споруди, яку ми бачимо гостроверхою, у традиційному гуцульському стилі.

     Пропозиції надсилати на адресу Верховинської районної ради (смт. Верховина, вул. І.Франка, 20)  та електронну адресу ради: vr.rayrada@ukr.net  до 15 січня 2015 року.

                                                                                                                      Районна рада

                                                                                      

                                                                                      

 

Переглядів: 512 | Додав: vrr | Дата: 28.12.2015

« 1 2 ... 186 187 188 189 190 ... 278 279 »

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода