ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » Архів матеріалів

Шановні вояки Української Повстанської армії!



 

Вітаємо Вас із 70-річчям Української Повстанської армії!

Створена в день Пресвятої Покрови, ця армія народного супротиву стала втіленням прагнення нашого народу до свободи й незалежності.

Впродовж століть наші діти та прадіди боролися за нашу з вами свободу. Винятком не стало і криваве ХХ століття.

Не маючи держави, перебуваючи під окупацією, українці здійснили неможливе – вони сформували повноцінне боєздатне військо, яке контролювало обширні території й довгі роки протистояло ворогові.

Саме завдяки Вашій вірі та самопосвяті сьогодні ми можемо стверджувати: Українська держава існує. На Вашому прикладі ми виховуємо нові покоління українських патріотів.

Бажаємо Вам, дорогі ветерани, міцного здоров'я, щастя, невичерпної енергії на многії літа.

 

Слава Україні! Героям Слава!

 

 

Голова районної                                        Голова районної

ради                                                              державної адміністрації  

      Ярослав Кікінчук                                                Василь Гондурак

                                        

Переглядів: 808 | Додав: Василь | Дата: 14.10.2012

Єднаймося, гуцули, у пісні і танці

       «Ось Жаб’є, Гуцульська столиця…», –  писав понад сто років тому Іван Франко.  Саме  в  Гуцульській столиці – Верховині упродовж трьох днів, з 21 по 23 вересня 2012 року, палатиме ватра ХХ Міжнародного Гуцульського фестивалю, яка збире у Черемошевому краю братів-гуцулів з Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей та всієї України і закордоння. Ми щиро вітаємо всіх учасників та гостей поважного форуму і надзвичайно видовищного культурно-мистецького дійства на верховинській землі, яка зустрічає вас хлібом-сіллю і щирою та щедрою гуцульською гостинністю. Впевнені, що цей ювілейний Гуцульський фестиваль назавше запам’ятається українцям зблизька і здалека.

Гуцули будуть вести розмову про подальший розвиток і розквіт своєї малої Батьківщини у єдиній українській родині і демонструватимуть усьому світові, чим багата гуцульська душа. А вона багата невичерпними джерелами талантів і неперевершеною у світі творчою самобутністю, іскрометною «Гуцулкою», співанкою та умілими руками майстрів народного мистецтва,  красою і невичерпним багатством гуцульської душі на полотні, ліжниках, килимах, і сяйвом веселкових розписів на гуцульській вбері…

         У 1991 році, через місяць після проголошення незалежності України, в урочищі Запідок села Верхній Ясенів відбувся перший Гуцульський фестиваль  «Струни Черемоша». З тих пір щороку свято гуцульської душі осяває рідну землю великим збором гуцулів – у Верховині, Косові, Яремчі, Надвірній, Коломиї, Рахові, Вижниці, Путилі. Двадцять років тому верховинська влада спільно з товариством «Гуцульщина» започаткували фестивальну ходу – і дотепер разом із владою та громадою Гуцульського регіону впевнено чеканять її кроки задля розвою, задля відродження і примноження матеріальної та духовної гуцульської культури, традицій, звичаїв, обрядів.

         Верховинська земля вчетверте стане господинею фестивалю. На гуцульських храмах побували Президенти України: Леонід Кучма – на дев’ятому та десятому фестивалях у Надвірні та Коломиї, Віктор Ющенко – на сімнадцятому в Яремчі. Підтримували фестивальний рух голови ОДА і обласних рад, керівники районів.

         Фестивальний рух на Верховинщині також дав великий поштовх соціально-економічному та культурно-духовному розвитку району. На науково-практичних конференціях за участю представників міністерств і відомств, керівництва облдержадміністрації та обласної ради ми завжди привертали увагу державних діячів до проблем розвитку гуцульського регіону та активно співпрацювали з державними інституціями влади щодо вирішення регіональних соціальних і культурних питань у гірському краї. Цьому сприяли і різногалузеві проекти та програми, які фінансувалися з державного, обласного і районного бюджетів.


Голова районної ради                        Голова райдержадміністрації

           Ярослав Кікінчук                                Василь Гондурак

           

 

 

                                                            

                                       

 

 

 

Переглядів: 639 | Додав: Василь | Дата: 20.09.2012

 26 липня 2012 року голова районної ради Ярослав Кікінчук взяв участь у засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення ХХ Міжнародного гуцульського фестивалю у районі за участю голови районної державної адміністрації Василя Гондурака, народного депутата України Василя Чуднова, керівників підприємств, установ та організацій району.

Оргкомітет проаналізував хід виконання заходів з підготовки та проведення в районі ХХ Міжнародного Гуцульського фестивалю. Висловлено ряд пропозицій щодо порядку проведення основної частини фестивалю та конкурсної програми.

Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району дано ряд протокольних доручень з організації підготовки до проведення фестивальних заходів.

 

Переглядів: 608 | Додав: Василь | Дата: 26.07.2012

 Голова районної ради Ярослав Кікінчук взяв участь у засіданні колегії відділу культури і мистецтв райдержадміністрації, яка відбулася 26 липня 2012 року  в залі засідань районної ради.

Колегія розглянула наступні питання: про роботу клубних установ культури району за І півріччя 2012 року; про підсумки проведення свята «Полонинське літо - 2012» та творчого звіту колективів народної аматорської творчості Верховинщини; про організацію проведення святкових концертів з нагоди Дня Державного прапора України та 21-ї річниці незалежності України; про проведення обмінних концертів у районі станом на 25.07.2012 року; про підготовку закладів культури до роботи у осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

Голова районної ради Ярослав Кікінчук у своєму виступі наголосив на проведенні урочистих заходів з нагоди Дня Державного прапора України та Дня незалежності України на високому організаційному та культурно-мистецькому рівні.

У засіданні колегії відділу культури райдержадміністрації взяв участь і виступив народний депутат України Василь Чуднов, який вручив районному організаційно-методичному центру при відділі культури і мистецтв райдержадміністрації ноутбук для здійснення озвучення культурно-масових заходів.

 

 

Переглядів: 662 | Додав: Василь | Дата: 26.07.2012

Шановні бухгалтери!


 

16 липня відзначається День бухгалтера. Появою цього професійного свята враховано значний внесок працівників бухгалтерських служб у розвиток фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, зростання національної економіки.

Від людей цієї відповідальної професії залежить злагоджена робота усіх сфер народного господарства краю. Адже саме вони забезпечують чіткий контроль фінансових потоків, своєчасність податкових платежів, заміряють фінансовий пульс області. Без належної роботи бухгалтерських служб неможливо забезпечити подальший розвиток економіки регіону та держави загалом.

         Шановні бухгалтери! Від імені районної державної адміністрації та районної  ради прийміть щиру вдячність за щоденну сумлінну працю і вірність професійному обов’язку. Бажаємо вам, вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпних сил та наснаги.

 

 

          Голова районної                                    Голова районної

          ради                                                         державної адміністрації 

                 Ярослав Кікінчук                                             Василь Гондурак

 

                                        

                          

Переглядів: 668 | Додав: Василь | Дата: 16.07.2012

 
Районна рада підтримує місцеві бюджети

12 липня 2012 року в залі засідань районної ради відбулося пленарне засідання чотирнадцятої сесії районної ради шостого демократичного скликання, в якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, депутати обласної ради Іван Шкіндюк та Мирослав Карабін,  голова районної державної адміністрації Василь Гондурак, заступники голови та начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники районних установ та організацій, представники засобів масової інформації району.

                       

Районна рада заслухала наступні питання:  про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік та основних напрямів розвитку на 2013 і 2014 роки за І квартал 2012 року; про підсумки виконання районного бюджету за І квартал 2012 року; про внесення змін до рішення районної ради від 30.12.2011 року  «Про районний бюджет на 2012 рік»; про очікувану мережу установ  і закладів освіти району в 2012 – 2013 навчальному році; про звіти депутатів районної ради перед виборцями; про хід виконання рішення районної ради від 25.06.2010 року «Про районну соціальну Програму «Здоров’я матері та дитини на 2010-2012  роки  у Верховинському районі»; про районну  програму  розвитку донорства    крові,  її  компонентів  та виготовлення препаратів з них на 2012-2014 роки; про роботу Верховинського Будинку школяра в 2011-2012 навчальному році.

На сесії відзначено, що протягом звітного періоду в галузі промисловості району працювало одинадцять підприємств, якими реалізовано промислової продукції на суму 2066,3 тисяч гривень. Забезпечено реалізацію завдань з будівництва об’єктів житла, охорони здоров’я, торгівлі, громадського харчування та комунального господарства. Виконано певний обсяг ремонтних робіт у закладах медицини, розпочато ремонт районного стадіону «Черемош» у селищі Верховина. Завершується будівництво водогону та водозабору із джерела в селі Віпче, що дасть змогу забезпечити цілодобову подачу чистої джерельної питної води споживачам районного центру.

На наших очах змінюється загальний вигляд об’єктів житлової, торговельної та соціальної інфраструктури селища Верховина у рамках районної програми підготовки до ХХ Міжнародного Гуцульського фестивалю у Верховині.

Виконання районного бюджету по доходах за перший квартал 2012 року забезпечено в сумі 34849,4 тис. грн., що становить 101,7 відсотки до затвердженого плану, – констатував позитивну динаміку надходжень до бюджету начальник фінансового управління райдержадміністрації Всеволод Ватаманюк. – Власних надходжень до районного бюджету поступило в сумі 1957,0 тис. грн., що складає 115 відсотків до затвердженого плану. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 186,1 тис. грн.., або приріст складає 10,5 відсотки.

Перевиконання районного бюджету за перше півріччя поточного року дозволило збільшити обсяг дохідної частини загального фонду районного бюджету на суму 473,500 грн., в результаті чого селищна на сільські громади отримали додатково фінансові асигнування для реалізації Програми соціально-економічного та культурного розвитку населених пунктів району.

Районна рада погодила очікувану мережу закладів освіти на 2012 – 2013 навчальний рік, внесла зміни і доповнення до Статуту Верховинської ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів; затвердила районну програму розвитку донорства крові, її компонентів та виготовлення препаратів з них на 2012 – 2014 роки та Статут редакції районної газети «Верховинські вісті».


                             


Прийнято рішення про проведення у третьому кварталі 2012 року звітів депутатів районної ради перед виборцями у відповідних адміністративно-територіальних одиницях району.

Районна рада дала згоду голові районної ради Ярославу Кікінчуку: на погодження Заяви про наміри будівництва двох мостів через річку Черемош і Чорний Черемош у селах Барвінків і Стебні та доведення до відома територіальних громад даних населених пунктів (Заява про наміри буде опублікована у наступному номері газети «Верховинські вісті»); на укладення угоди про співробітництво між Національним педагогічним університетом імені М.П. Драгоманова і Верховинським ліцеєм.

Депутатський корпус поінформовано про хід виконання рішень районної ради про депутатські запити з початку шостого демократичного скликання та прийнято рішення щодо зняття з контролю депутатських запитів, висловлених на пленарних засіданнях районної ради.

 

Прес-служба районної ради

Переглядів: 687 | Додав: Василь | Дата: 13.07.2012

І мова, й Україна в нас одна

 

5 липня 2012 року в місті Івано-Франківську біля адмінбудинку обласної ради на вулиці М.Грушевського відбулася шістнадцята позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради, в якій взяли участь депутати районних і міських рад з усього Прикарпаття. На велелюдній сесії депутатів місцевих рад області розглянуто єдине питання: «Про невизнання законопроекту "Про засади державної мовної політики", прийнятого з грубим порушенням Конституції України”.

У рамках шістнадцятої позачергової сесії Івано-Франківської обласної ради проведено тринадцяту позачергову сесію Верховинської районної ради шостого демократичного скликання. Районна рада схвалила звернення про невизнання законопроекту «Про засади державної мовної політики», прийнятого з грубим порушенням Конституції України.

Прийняття Верховною Радою України Закону «Про засади державної мовної політики», йдеться у зверненні, стало грубим порушенням Конституції України, законів України «Про Регламент Верховної Ради України», «Про комітети Верховної Ради України», «Про статус народного депутата України» і прямо суперечить рішенням Конституційного Суду України від 14 грудня 1999 року № 10-рп/99 та від 5 жовтня 2005 року № 6-рп/2005, в яких, зокрема, констатується, що Конституція України забороняє узурпацію державою, її органами або посадовими особами належного виключно народові права визначати і змінювати конституційний лад в Україні.

Згідно з Конституцією України державна мова є складовою частиною конституційного ладу, а тому прийняття цього закону є переконливим свідченням спроби неконституційного і незаконного захоплення влади нелегітимною парламентською більшістю.

У зв’язку з такими антиконституційними діями, що загрожують державному суверенітетові України, Верховинська  районна рада вимагає: від Голови Верховної Ради України – не підписувати Закон України «Про засади державної мовної політики»; від Президента України – у разі підписання Головою Верховної Ради України накласти на вказаний закон вето; від Генеральної прокуратури України – порушити кримінальну справу за фактом державної зради при прийнятті законопроекту «Про засади державної мовної політики».

Рішення Верховинської районної ради надіслано Президенту України В. Януковичу, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Генеральній прокуратурі України, народним депутатам України, які є мешканцями Івано-Франківської області. Рекомендовано селищній та сільським радам винести на розгляд сесій відповідних рад питання захисту української мови і конституційного ладу.

                                                                                

                                                                                  Прес-служба районної ради

Переглядів: 589 | Додав: Василь | Дата: 06.07.2012

« 1 2 ... 253 254 255 256 257 ... 278 279 »

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода