ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » Архів матеріалів

Шановні ветерани Великої Вітчизняної війни !

 

Сердечно вітаємо вас із всенародним святом – Днем Перемоги! У цей славний день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками.


                             


Свята пам’ять про Велику Вітчизняну війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни. Тому для нас, нащадків і спадкоємців солдатів Великої Перемоги, найвищим законом буття є вірність їх священній справі і нетлінній пам’яті, довічна синівська шана і повага.

Цього дня ми схиляємося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її заможною та квітучою.

Прийміть сердечні побажання миру, міцного здоров’я, оптимізму, здійснення мрій та сподівань, злагоди, життєвої сили та наснаги, благополуччя і гарного настрою, світлого безхмарного неба!

Зі святом вас, із Днем Перемоги!

 

Голова районної                                          Голова районної

          ради                                                          державної адміністрації

                  Ярослав Кікінчук                                             Василь Гондурак

 

                                        

                            

 

Переглядів: 784 | Додав: Василь | Дата: 08.05.2012

У залі засідань районної ради відбулася зустріч Народного депутата України, Василя Чуднова, голови районної ради Ярослава Кікінчук та голови районної державної адміністрації Василя Гондурака з ветеранами Великої Вітчизняної Війни та учасниками визвольного рухуо – колишніми вояками ОУН-УПА району. На зустрічі були присутні журналісти телеканалу «Галичина» та редакції газети «Верховинські Вісті».


                        


Напередодні відзначення Дня Перемоги Василь Чуднов подякував ветеранам війни за їх мужність і героїзм, вагомий внесок у справу Перемоги та запевнив, що діюча влада ніколи не стоятиме осторонь проблем, які хвилюють людей, які виборювали свободу та незалежність рідного краю.

Перед присутніми виступив голова районної державної адміністрації Василь Гондурак, який, вітаючи присутніх із наступаючим святом, відзначив героїчний подвиг ветеранів, які самовіддано, з вірою в серці та ціною своєї крові здобували мир для майбутніх поколінь. Також зазначив, що районною державною адміністрацією проведено роботу щодо забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної Війни паливом на осінньо-зимовий період.

Виступаючи перед присутніми,голова районної ради Ярослав Кікінчук запевнив, що при перегляді районного бюджету на другий квартал 2012 року буде виділено кошти на щомісячну доплату до пенсії ветеранам Української повстанської армії та Великої Вітчизняної Війни.



Ветерани Української повстанської армії на чолі із головою Братства Дмитром Сливчуком подякували Народному депутату та керівництву району за постійне відстоювання їхніх інтересів, зокрема щодо питання доплати до пенсій.

Також, цього ж дня Василь Чуднов у Верховинській ЗОШ І-ІІІ ст. провів зустріч з освітянами району. На зустрічі Народний депутат зазначив, що прикладе максимум зусиль для поліпшення матеріальної бази закладів освіти району.

 

Переглядів: 622 | Додав: Василь | Дата: 04.05.2012

Визначено лауреатів журналістської преміїімені Василя Якуб’яка 2012 року

 Відбулося засідання районної комісії з присудження щорічної журналістської премії імені Василя Якубяк’а. До районної комісії надійшли два подання: від депутата районної ради Руслана Якуб’яка, який висунув на здобуття журналістської премії імені публікації юного кореспондента, активного дописувача газети «Верховинські вісті» та багатьох інтернет-видань, учениці 11 класу Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Терези-Софії Володимирівни Кавінської та редакції газети «Верховинські вісті», яка  на зборах трудового колективу та первинної організації Національної Спілки журналістів України висунула публікації кореспондента, члена Національної Спілки журналістів України Ярославу Іванівну Максим’юк, надруковані у 2011 та 2012 роках, на здобуття районної журналістської премії імені Василя Якуб’яка.

Коміся провела остаточне обговорення публікацій номінантів для присудження районної щорічної премії. Вислухано думки усіх присутніх на засіданні членів комісії. Вони відзначили високопрофесійність та художню цінність творів Я.І. Максимюк, надрукованих під рубриками «Вільний мікрофон» та «Гуцульська леді». Це високохудожні, публіцистичні, глибоко психологічні нариси з цікавими людьми краю, публіцистичні роздуми про національні та духовні цінності українського народу. Перед читачем постають яскраві жіночі гуцульські постаті, сильні вольові натури – сільські керівники, вчителі, громадські діячі, високоментальна інтелігенція, які невтомно працюють, вносять вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Верховинщини, служать рідному краю. Ці твори отримали схвальну оцінку читачів, а їх автор своєю творчою працею заслуговує на здобуття районної журналістської премії імені Василя Якуб’яка.

Виступаючі відзначили вагомий творчий доробок, як на юний вік,  учениці 11 класу Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Терези-Софії Володимирівни Кавінської. Представлені публікації оприлюднено на сторінках газети «Верховинські вісті» та на сайтах багатьох інтернет-видань. Члени комісії звернули особливу увагу на творчий почерк юного кореспондента, неординарне мислення школярки та філософський виклад думок. Тереза-Софія Кавінська пише про шкільне життя, співставляючи його ритм з аналітичними роздумами про проблеми дорослих, про події політичного, соціального та духовного штибу. Про шкільну буденність і віртуальну реальність. Про книги, про Бога, про духовний світ і про все, що оточує дітей і дорослих у просторовому вимірі. Все це дає підстави, підкреслили члени комісії, удостоїти юного кореспондента Терезу-Софію Кавінську районної журналістської премії імені Василя Якуб’яка.

У результаті проведеного голосування прийнято рішення присудити районну журналістську премію імені Василя Якуб’яка кореспонденту редакції газети «Верховинські вісті», члену Національної Спілки журналістів України Ярославі Іванівні Максим’юк та юному кореспонденту, активному дописувачу газети «Верховинські вісті» й багатьох інтернет-видань, учениці 11 класу Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Терезі-Софії Володимирівні Кавінській за високохудожні публіцистичні, інформаційно-аналітичні  твори, які отримали схвальну оцінку читачів.

Щиро вітаємо лауреатів журналістської премії 2012 року і бажаємо їм подальших творчих успіхів та заврожаєної новими публіцистичними досягненнями журналістської ниви.

Переглядів: 632 | Додав: Василь | Дата: 26.04.2012

                                       Фурор депутатської збірної району

                              

            Про успіхи і досягнення спортсменів з Верховинщини знають не тільки на Прикарпатті, а й в Україні та за її межами. Та що серед депутатів районної, селищної і сільських рад є також справжні спортсмени, пересвідчилася вся Івано-Франківщина минулої неділі під час проведення ІІ етапу Всеукраїнської спартакіади між командою депутатів обласної ради та збірними командами, сформованими з депутатів місцевих рад районів та міст обласного значення. Обласна Спартакіада відбулася на спортивній базі державного вищого навчального закладу «Івано-Франківський коледж фізичного виховання» за участю 20 команд.

         Збірну команду депутатів місцевих рад району очолив і вивів на урочисте шикування під час відкриття змагань в коледжі фізичного виховання голова районної ради Ярослав Кікінчук. Задавши особистою участю в спартакіаді спортивну завзятість і здоровий командний дух, Ярослав Миколайович побажав депутатам-верховинцям волі до перемоги і спортивної удачі.

         Цьогоріч збірна команда місцевих рад району взяла участь в усіх семи видах спорту обласної програми змагань: футзал, волейбол, теніс, настільний теніс, більярд, шахи та шашки. Депутатських корпус представляли кращі з кращих депутатів-спортсменів районної, селищної та сільських рад. Справжній спортивний фурор викликав на початку змагань виступ збірної команди волейболістів, якій у відбірковій групі змагань не було рівних. Наші спортсмени впевнено перемогли команду Івано-Франківської міської ради, потім команди Тисменицького і Косівського районів. Вийшли до фінальної стадії змагань і вибороли високе четверте місце.

         З тенісних кортів надійшла звістка про успіх майстрів великої ракетки: Ярослав Кікінчук зайняв призове третє місце, а депутат районної ради Руслан Якуб’як посів другу сходинку. В результаті – перше загальнокомандне місце. Депутат Хороцівської сільської ради Ганна Шарабуряк принесла команді третє місце. А більярдисти, депутати районної ради Юрій Сіренчук та Роман Стефанюк зайняли почесне п’яте місце. Тенісист Галина Хімчак з Бистреця показала сьомий результат.

         З усіх сил старалися і депутати-футболісти, однак фортуна на цей раз посміхнулася іншим. Проте ми віримо, що успіх депутатської футбольної збірної району чекає нас на наступній, третій, обласній спартакіаді.

         Справжнім волейбольним відкриттям другої спартакіади став депутат Красноїлівської сільської ради Дмитро Юрчук, якого визнано одним з кращих на цьому турнірі. На превеликий жаль, у фінальних зустрічах наш спортсмен зазнав травми.

         Порівняно з минулою обласною депутатською спартакіадою, наша команда зробила величезний поступ. Перш за все, завдяки чітко проведеній організаторській роботі виконавчого апарату районної ради, що було відзначено керівництвом обласної ради, та завдяки спортивному потенціалу і сильному вольовому командному духу. А по-друге, завдяки чітко прописаним умовам змагань. В результаті депутатська збірна району надійно прописалася у чільній десятці серед 20 депутатських команд області.

 

 

Переглядів: 611 | Додав: Василь | Дата: 23.04.2012

 «Полонинське літо – 2012» затрембітає в горах 10 червня

                                             


Керуючий справами районної ради Василь Магнич взяв участь у засіданні Оргкомітету з підготовки та проведення традиційного гуцульського обласного свята «Полонинське літо – 2012», яке провів голова  районної державної адміністрації Василь Гондурак.

Прийнято рішення провести традиційне гуцульське свято «Полонинське літо – 2012» в урочищі Запідок села Верхній Ясенів 10 червня 2012 року.

На підставі проведеного засідання дано доручення членам оргкомітету, начальникам відділів та управлінь райдержадміністрації, керівникам підприємств, установ, організацій району забезпечити виконання заходів з підготовки та проведення свята у встановлені терміни та на високому якісному рівні. Йдеться, зокрема, про забезпечення участі кращих господарів полонинської господарки та їх відзначення, підготовку видовищної культурної частини свята, спортивних ігор, виготовлення емблеми, біл-бордів, буклетів, значкової атрибутики, святкової лотереї.

Фінансовому управлінню та відділу культури і мистецтв райдержадміністрації – підготувати та подати на розгляд оргкомітету відповідно попередній кошторис свята та сценарій і склад журі. Необхідно вжити належних протипожежних заходів, забезпечити правопорядок на полонині Запідок.

Під час проведення засідання оргкомітету акцентувалася увага на виставці-продажу широкого асортименту полонинської продукції. Щодо товарів ужитково-прикладного мистецтва та сувенірної продукції – вони мають бути виключно вітчизняного виробництва.

Вже від сьогоднішнього дня мальовнича Верховинщина щиро запрошує гостей звідусіль на наше традиційне гуцульське свято «Полонинське літо – 2012».

 

 

Переглядів: 650 | Додав: Василь | Дата: 19.04.2012

Дорогі верховинці!

 

Від усього серця щиро вітаємо із найсвітлішим весняним святом – Великоднем!


                                         


Величне свято Воскресіння Христового спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями християнської моралі, дає нам добру нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно. З настанням Великодніх днів пробуджується не тільки земля, а й усі людські надії й сподівання на добру долю. Направимо наші молитви на добрі справи, світлі помисли, відродження Української Нації і ствердження Української Держави.

Вітаючи з світлим Воскресінням Христовим, щиро бажаємо міцного здоров'я, добра, радості, благополуччя, миру і спокою в душі та Божого благословення.

         Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

Голова районної                                                           Голова районної

ради                                                                        державної адміністрації  

         Ярослав Кікінчук                                                            Василь Гондурак

 

Переглядів: 820 | Додав: Василь | Дата: 13.04.2012

Про перспективи та можливі негативні наслідки будівництва міні-ГЕС у Карпатах

Четвертого квітня 2012 року у залі засідань районної ради проведено виїзне засідання постійної комісії з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму обласної ради за участю керівництва обласної ради, начальників управлінь обласної державної адміністрації та обласних служб, голів районної ради та районної державної адміністрації, науковців, представників екологічних організацій, громадськості району.

Зранку члени комісії та запрошені оглянули будівництво міні-ГЕС на річці Дземброня у селі Дземброня, поспілкувалися з місцевими жителями, а після розпочалося засідання у розширеному форматі.

 Із вступним словом перед присутніми виступив голова обласної ради Олександр Сич. Він, зокрема, сказав про те, що сам факт будівництва малих гідроелектростанцій у Карпатах викликав великий резонанс у суспільстві. Як поєднати баланс вигоди і збереження навколишнього природного середовища? Якщо є добра воля громади та місцевої ради для будівництва на даній території міні-ГЕС, то обов’язково мають бути дотримані усі техніко-економічні, техніко-екологічні вимоги і норми. Має бути укладена угода між інвесторами і громадою про соціальне партнерство. Розширене засідання постійної комісії обласної ради є своєрідними громадськими слуханнями з даного питання.

У відповідності до норм чинного законодавства обласною радою дане питання не розглядалось. Рішення про надання дозволу на розробку проекту будівництва міні-ГЕС на території Верховинського району були прийняті Верховинською селищною радою та 11 сільськими радами, частина з яких уже відмінила раніше прийняті погодження.

Переглянувши документальний фільм про будівництво міні-ГЕС у районі, голова постійної комісії обласної ради Андрій Троценко виніс на розгляд членів комісії питання щодо перспектив та можливих негативних наслідків масового спорудження міні-ГЕС на карпатських річках Івано-Франківської області.

Перед присутніми виступили: Вадим Козленко – начальник управління паливно-енергетичного комплексу, ефективного використання енергетичних і мінерально-сировинних ресурсів, начальник відділу паливно-енергетичного комплексу головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації; Ярослав Адаменко – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, який дав оцінку впливу техногенно-небезпечних об’єктів на навколишнє середовище; Людмила Архіпова – кандидат технічних наук, доцент, докторант кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, яка розповіла про гідроекологічний потенціал Українських Карпат і перспективи його використання на малих ГЕС» й інші. Свою думку з обговорюваного питання висловили представники екологічних організацій.

Перед аудиторією виступили голова районної ради Ярослав Кікінчук та голова райдержадміністрації Василь Гондурак.

Підводячи підсумки виїзного розширеного засідання постійної комісії, голова обласної ради Олександр Сич зазначив, що спеціалісти профільних управлінь мали проконтролювати правильність надання погодження сільськими радами, а процес будівництва повинен був бути під постійним контролем інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та у разі виявлення порушень зупинятись. Олександр Сич запропонував доручити Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області провести перевірки та надати її результати обласній раді, а також довести до відома громадськості щодо якості води до водозабору Пробійнівської міні-ГЕС, на виході з гідроелектростанції, а також наявності та характеру забруднення труб, які використовуються в будівництві міні-ГЕС, їх впливу на якість води та навколишнє середовище.

            Результатом проведеного широкого обговорення питання будівництва міні-ГЕС у районі, стали винесені постійною комісією обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму такі наступні висновки і рекомендації:

1. Звернути увагу Верховинській районній державній адміністрації, Верховинській районній раді, Верховинській селищній раді та сільським радам на необхідність неухильного дотримання норм чинного законодавства України при прийнятті рішень, пов’язаних з будівництвом міні-ГЕС.

2. Рекомендувати Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області здійснювати контроль за дотриманням норм чинного законодавства під час проектування та будівництва міні-ГЕС.

3. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області звернутися до Мінприроди України щодо проведення комплексної екологічної експертизи національного проекту «Енергія природи» на предмет дотримання екологічної безпеки при реалізації проекту будівництва малих ГЕС у Карпатах, врахувавши зменшення водності гірських річок.

4. Доручити Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області провести перевірки та надати її результати обласній раді, а також довести до відома громадськості щодо:

– якості води до водозабору Пробійнівської міні-ГЕС та на виході з гідроелектростанції;

– наявності та характеру забруднення труб, які використовуються в будівництві міні-ГЕС, та їх впливу на якість води та навколишнє середовище.

5. Інвестору – замовнику Дзембронської міні-ГЕС провести коректуру проекту будівництва міні-ГЕС та в найкоротші терміни виконати приписи інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області та приписи Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

6. Інвестору – замовнику Дзембронської міні-ГЕС провести громадське обговорення із залученням зацікавлених сторін на предмет укладання угоди між інвестором та Бистрецькою сільською радою, Верховинською районною радою та Верховинською райдержадміністрацією, а саме договору про соціально-економічний розвиток території.

7. Рекомендувати громадським екологічним організаціям організувати екологічний контроль та моніторинг будівництва міні-ГЕС у Верховинському районі, передбачений законом України «Про охорону навколишнього природного середовища».

 

 

 

Переглядів: 670 | Додав: Василь | Дата: 05.04.2012

« 1 2 ... 258 259 260 261 262 ... 278 279 »

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода