ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » Архів матеріалів

       Сьогодні проведено чергове засідання  комісії районної  ради з  підтримки учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередньо участь в  антитерористичній операції в районах її проведення, воїнів ОУН-УПА та учасників бойових дій на території інших держав, яку провів заступник голови районної ради Іван Маківничук.

         На засіданні комісії розглянуто 63 заяви громадян Верховинського району учасників бойових дій, учасників бойових дій на території інших держав та матерів загиблих учасників АТО.

         Комісія  вирішила  надати допомоги всім заявникам.

 

Переглядів: 317 | Додав: vrr | Дата: 06.02.2019

Сьогодні голова районної ради Іван Шкіндюк провів позачергову двадцять четверту сесію районної ради сьомого демократичного скликання.

В роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Скуматчук, заступник голови райдержадміністрації Світлана Уршеджук, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації, керівників районних установ та організацій, представники ЗМІ.

Сесію  розпочато із вшанування молитвою усіх Героїв АТО, які загинули в боях з агресором на сході України.

Депутати районної ради розглянули 8 питань порядку денного, зокрема: про зміну типу освітнього закладу Верховинської спеціалізованої мистецької школи-інтернату  І-ІІІ ступенів; про організацію харчування учнів пільгових категорій у 2019 році; про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік.

Депутати районної ради прийняли звернення до керівників держави, уряду Верховної Ради та народних депутатів щодо незабезпечення видатками на виплату заробітної плати працівників бюджетних установ району у 2019 році; щодо збереження високогірного Верховинського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці; щодо проекту Закону України « Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів» та щодо ремонту автодоріг району.

З розглянутих питань рада прийняла відповідні рішення.

На цьому двадцять четверта сесія районної ради сьомого демократичного скликання завершила свою роботу.

 

 

Переглядів: 326 | Додав: vrr | Дата: 31.01.2019

Міністр юстиції Павло Петренко консультує: Хто має право на податкову соціальну пільгу?

Пане Міністре! Я мати-одиначка, виховую двох малолітніх дітей. Працюю на 0,5 ставки у маленькому підприємстві. Отримую мінімальну заробітну плату. Більше доходів немає. Скажіть будь ласка, чи маю я право на податкову пільгу? Дякую!

Ірина Комаровська

Що таке податкова соціальна пільга (ПСП)?

Відповідно до ст. 169 Податкового кодексу України, це право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отриманого від одного роботодавця у вигляді заробітної плати.

 

Хто має право отримати ПСП?

Працівники, які отримують зарплату до 2690 грн., мають право на зменшення оподаткованого доходу на 960,50 грн. Право на збільшену податкову соціальну пільгу мають:

- батьки, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років (розмір пільги складає 960,50 грн. на кожну дитину);

- одинока мати (батько), вдова (вдівець) чи опікун, піклувальник, які мають дитину (дітей) до 18 років;

- особи, які утримують дитину-інваліда (дітей-інвалідів) віком до 18 років (для двох останніх категорій розмір пільги складає 1440,75 грн. на кожну дитину).

 

Для зазначених категорій громадян граничний дохід для отримання пільги також збільшується пропорційно кількості дітей: на 2 дитини - 5380 грн., на 3 дитини - 8070 грн. і т.д.

 

Як розраховується ПСП?

Загальна податкова соціальна пільга застосовується для будь-якого працівника в розмірі, що дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи.

*З 1 січня 2019 року сума прожиткового мінімуму для працездатної особи становить 1921 грн.

 

1921 грн х 50% = 960,50 грн.

 

Крім того, ПСП застосовується до зарплати, якщо її розмір не перевищує суму, яка дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи, помноженого на 1,4.

 

1921 грн х 1,4 = 2690 грн.

далі ...

Переглядів: 284 | Додав: vrr | Дата: 30.01.2019

Сьогодні 29 січня під час проведення колегії райдержадміністрації вшановано пам’ять героїв Крут, які  боролися  та загинули за вільну Україну. Священнослужителі о. Юрій та о.Роман вшанували загиблих в молебені та спільною молитвою помолились за нинішніх героїв, які сьогодні захищають кордони України.

Голова районної ради Іван Шкіндюк взяв участь у засіданні колегії, за участі заступника голови районної держаної адміністрації Ярослава Скуматчука, заступника голови райдержадміністрації Світлани Уршеджук, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, сільських голів, керівників окремих підприємств, установ, організацій району, представників ЗМІ.

Відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагороджено Стефанюка Романа Петровича. 

На порядок денний засідання колегії райдержадміністрації було винесено 6 питаннь.

1.   Про підсумки виконання бюджету району за 2018 рік.

2.  Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2018 рік.

3. Про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах райдержадміністрації за 2018 рік в контексті вимог Указу  Президента  України від 26.07.2005 року №1132/2005 «Питання контролю за виконанням указів, розпоряджень і доручень Президента України».

 4. Про стан роботи з документами в районній державній адміністрації за 2018 рік відповідно до вимог розпорядження голови районної державної   адміністрації від 07.06.2018 року №175.

5. Про підсумки роботи із зверненнями громадян в районі за 2018 рік в контексті вимог Указу Президента України від 07.02.2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення громадян до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

6. Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 29.12.2017 року №419 «Про перспективний план роботи районної державної адміністрації на 2018 рік.

Підсумовуючи розглянуті питання керівництвом району було зазначено, що спільна робота установ, організацій району, місцевих рад має бути спрямована на єдину мету – підвищення соціально-економічного розвитку району та рівня життя його жителів.

З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

 

        

Переглядів: 305 | Додав: vrr | Дата: 29.01.2019

 

День Гуцульської культури у Львові

Під таким гаслом минулої неділі у місті Львові на проспекті Свободи біля пам’ятника Тараса Шевченка проведено День гуцульської культури. Це неповторне автентичне мистецьке дійство подарували львів’янам та гостям Львова колядницькі партії, творчі мистецькі колективи, виконавці гуцульського народного мелосу, майстри декоративно-ужиткового мистецтва зі столиці Гуцульщини – Верховини.
Організаторами гуцульського дійства виступили Львівська обласна державна адміністрація, Верховинська районна рада та Верховинська районна державна адміністрація.
З вітальними словами до учасників свята звернулися голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, голова Верховинської районної державної адміністрації Олег Лютий, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина Дмитро Стефлюк, голова Львівського суспільно-культурного товариства «Гуцульщина» Василь Коржук.


Різдвяний колядницький хід та колядницькі плєси продемонстрували п’ять колядницьких партій Верховинщини загальною кількістю 60 колядників. Після на сцені вирували гуцульські народні дійства видовищної культурно-мистецької автентичної програми – гуцульська музика, співанка, пісня, запальні іскрометні танці, гуцульське весілля, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу) та багато інших видовищних культурно-мистецьких дійств.


У виставкових палатках-павільйонах розгорнуто святкову виставку-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного мистецтва Гуцульщини – містечко майстрів. Львів’яни мали змогу відвідати гуцульську кухню, скуштувати екологічно чисту полонинську продукцію, придбати дари Карпатської природи тощо.


Феєрична, надзвичайно видовищна автентична культурно-мистецька програма тривала більше п’яти годин. Завершилася тисячоголоссям виконання учасників проекту - верховинців та львів’ян української пісні-символу «Ой, у лузі червона калина», яка символізує Новий день над Україною.

Переглядів: 301 | Додав: vrr | Дата: 29.01.2019

 

Пам’ятаймо про забитих довіку і нині та віддаймо усіх себе за щастя Вкраїни
(Г.Стороженко „Незабутня могила„)

ГЕРОЯМ СЛАВА!

День Героїв Крут – історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід’ємною складовою генетичної пам’яті усіх тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави.

29 січня 1918 року відбулася подія, яка стала одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії Української революції 1917-1921 років. На залізничній станції Крути вояки-студенти прийняли нерівний бій за підступи до Києва, вони опинилися у центрі бою без належної підтримки, але не відступили. Ціною свого життя юні добровольці зупинили наступ противника. 300 оборонців Крутів полягли смертю хоробрих. Нечисленні полонені були закатовані. Дивом врятувалися одиниці з числа добровольців. Цей подвиг став легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за свободу і незалежність українського народу, взірцем палкої любові та відданості Батьківщині.

То ж вшануймо подвиг українських юнаків, які загинули, захищаючи свою державу. Відвага та самопожертва кількох сотень військових курсантів, студентів, гімназистів стали справжнім прикладом для наступних поколінь борців за незалежність.

Пом’янімо ж сьогодні звитягу та безстрашність усіх тих, хто впродовж століть віддавав своє життя за незалежність України й продовжує це робити сьогодні…

Пам’ятаймо наших героїв!


Слава Україні!

 

Голова районної ради                 Іван Шкіндюк

 

Голова райдержадміністрації   Олег Лютий

Переглядів: 307 | Додав: vrr | Дата: 29.01.2019

22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Цього дня згадується і інша подія, що відбулася за рік до того – 22 січня 1918 року було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки від Росії.

З нагоди свята  в актовому  залі Верховинській ЗОШ 1-111 ст. проведено урочисті заходи до Дня Соборності України. В урочистостях взяли участь голова районної ради Іван Шкіндюк, заступник голови районної ради Іван Маківничук,  перший заступник голови РДА Ярослав Скуматчук, заступник голови РДА Світлана Уршеджук, священнослужителі, голова районної станиці братства воїнів УПА Дмитро Сливчук, керівники установ та організацій району та школярі.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися керівники району. Значну увагу виступаючі акцентували на історичній події 1919 року, проте не оминули й події революції Гідності, мета якої - прагнення кращого життя українського народу.

За активну громадську позицію, патріотизм та з нагоди Дня Соборності України Почесні грамоти районної ради та державної адміністрації активістам району.

Святковий захід супроводжувався концертними виступами, авторськими піснями та танцювальними номерами. Юні артисти дарували чудовий настрій гостям свята.

Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку Українській Державності та стели.

Переглядів: 321 | Додав: vrr | Дата: 22.01.2019

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 278 279 »

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода