ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2017 » Січень » 20 » «БУКОВЕЦЬ-2017»
15:35
«БУКОВЕЦЬ-2017»

«БУКОВЕЦЬ-2017»

VI Зимовий навчально-тренувальний збір Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школи безпеки» У селі Буковець, мальовничому Карпатському краї, відбувся зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників Всеукраїнського дитячого руху «Шкла безпеки» Як відпочити під час зимових канікул та зустріти Новорічно-Різдвяні свята? Вже понад 10 років поспіль це питання не виникає в багатьох учасників Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» – вони залюбки вирушають у Карпати, проте не лише для оздоровлення та відпочинку. 

Тут, зокрема у с. Буковець Верховинського району, проходить Зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників, котрий став уже традиційним. Цього року, з 9 по 14 січня ВГДР "Школа безпеки" за сприяння ДСНС України, Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА, Верховинської райдержадміністрації та Буковецької ЗОШ I-II ступенів ступенів провели його вже вшосте. Понад 200 учасників з 12 регіонів України, зокрема, команди із Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Херсонської областей, серед яких школярі віком від 10 до18 років, взяли в ньому участь. Вихованці «Школи безпеки» набувають навичок безпечної поведінки, удосконалюють знання та вміння щодо дій у різних екстремальних ситуаціях, навчаються застосовувати їх на практиці, щоб у подальшому навчати цьому інших, самі ведуть активний та здоровий спосіб життя та популяризують його серед ровесників. 

Особливо необхідно це в нинішній ситуації, що склалася внаслідок анексії Криму та боїв на Донбасі, коли українським воїнам доводиться боронити рідну землю. У програмі Зимового збору було: проведення майстер-класів професійними рятувальниками та навчально-тренувальних занять з проведення рятувальних робіт в умовах надзвичайних ситуацій у зимовий період, а саме: техніка та тактика гірських сходжень, пересування по снігу, проведення пошуково- рятувальних робіт у зоні сходження лавин, організація рятувальних робіт та транспортування постраждалого по складному рельєфу в зимовий період за допомогою підручних засобів, надання першої домедичної допомоги при умовних травмуваннях, переохолодженні та обмороженні тощо. Юні рятувальники не лише навчалися і тренувалися (що їм, між іншим, надзвичайно подобається!), а ще й відпочивали, розважалися, пізнавали нове про Україну. Спортивні ігри, тематичні конкурси, відвідання музеїв – Гуцульщини та Івана Франка, місцевої Буковецької школи, сходження та урочища Терношори та гору Писаний Камінь, місцевий колорит Новорічно- Різдвяних святок (колядки, щедрівки, зустрічі з народними майстрами: Лесюк Калиною Прокопівною (писанкарка), Тофійчуком Михайлом Васильовичем (майстер з музичних інструментів) – усе це справило незабутні враження, викликало захоплення та бажання знову і знову брати участь у цих зборах. Підсумком збору стало проведення змагань з юнацького багатоборства «Пошуково-рятувальні роботи в зимовий період» у командному та особистому заліках, які вимагали вправності та завзяття.

Юні рятувальники демонстрували вміння у наведенні навісної переправи через річку, переправи на колоді, пошуку в лавині потерпілих за допомогою лавинного датчика, GPS-орієнтуванні на місцевості, спуску схилом за допомогою льодоруба та при транспортуванні потерпілого за допомогою волокуші, наданні домедичної допомоги. У підсумку перше місце на дистанції «Пошуково-рятувальні роботи у зимовий період» у командному заліку у старшій віковій категорії виборола команда «Оптиміст» Романівського району Житомирської області, друге – команда Верховинського району Івано-Франківської області, третє – команда «Фортуна» м. Житомира. Серед молодших учасників на дистанції «Пошуково-рятувальні роботи у зимовий період» на перше місце вийшла також команда Романівського району Житомирської області, друге місце – у команди «Меридіан» Миколаївської області, третє – у команди «ТурCool» Інгульського району м Миколаєва.

У конкурсі «Медицина (надання домедичної допомоги» у страшій віковій категорії посіла командаІвано-Франківської області, друге - команда «Екліпс» Тернопільської області, 3 місце - команда Рівненської області. У молодшій віковій категорії у конкурсі «Медицина» перше місце – у команди «ТурCool» Інгульського району м. Миколаєва, друге – у команди Меридіан» Миколаївської області, третє – у команди «Запорізька Січ» Запорізької області. 

У конкурсі вузлів у старшій категорії: 1 місце посіла команда Херсонської області, 2 місце - «Фортуна» Житомирської області, 3 місце – команда Тернопільської області; у молодшій категорії: 1 місце - команда «Меридіан» Миколаївської області, 2 місце - Тернопільської області, 3 місце – команда Романівського району Житомирської області. В особистих заліках на дистанції «Пошуково-рятувальні роботи у зимовий період» вибороли перемогу члени команд: Старша категорія: 1 місце: Люба Якименко (Рівненська область) та Максим Мулик (Тернопільська обл.); 2 місце: Надія Шмадюк (Івано-Франківська обл.) та Олександр Незнайко - команда «Фортуна» мЖитомира; 3 місце: Аліна Попко, -«Фортуна» м. Житомира та Максим Назаренко - «Запорізька Січ» м Запоріжжя; Молодша категорія: 1 місце: Дарья Кузакова – Запорізька область та Дмитро Савенко - «Капітошки» Заводського району м. Миколаєва; 2 місце: Олена Шепрель – команда «Меридіан» Миколаївської області та Артур Аракчеєв - команда «Запорізька Січ» м Запоріжжя; 3 місце: Аліна Сороківська та Владислав Сімора – члени команди «Екліпс» Тернопільської області. 

Зимовий навчально-тренувальний збір «Буковець-2017» завершився урочистим закриттям та нагородженням переможців і призерів дипломами, кубками, медалями та призами, які вручила голова Руху Алла Негрієнко разом зі співорганізаторами - рятувальниками Гірської пошуково-рятувальної частини АОЗ СП У ДСНС України в Івано-Франківській області, а саме: керівником зборів Олегом Ковтуном, членами суддівської колегії Мирославом Яворським, Іваном Філіпчуком та волонтерами Руху «Школа безпеки». 

Усі учасники збору отримали дипломи. Учасники Зимового збору дякують організаторам, рятувальникам і волонтерам за цікаві та насичені дні, чудовий відпочинок, можливість насолодилися казковою природою, кришталево-чистим повітрям, долучитися до традицій, звичаїв та обрядів, побачити, як їх шанують на Заході України та вкотре пересвідчитися, що ніде немає кращої землі, ніж рідна Україна.

Переглядів: 467 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода