ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2017 » Жовтень » 16 » Коли ви любите своє село – ви любите Україну
16:30
Коли ви любите своє село – ви любите Україну

         Яблуниця відзначила 515-річницю з часу першої письмової згадки.

      

         На святкові урочистості, які відбулися у сільському Будинку культури, завітали: український політик, громадський діяч, науковець, народний депутат України 5-го та 6-го скликань, міністр регіонального розвитку та будівництва України, президент Національної академії державного управління при Президентові України, голова Народного Руху України Василь Куйбіда, голова районної ради Іван Шкіндюк, керівник апарату райдержадміністрації Василь Бровчук.

         Священик УПЦ КП Церкви Різдва Пресвятої Богородиці о. Василь Попадюк виголошує Молитву за предків яблуницької землі та всіх горян, які проживають у цьому благодатному краю сьогодні, і всіх людей доброї волі.

         Сільський голова Петро Федорчук та працівник НВК «Арніка» Ольга Шкундеюк направляються із залу Будинку культури та покладають квіти до Стелли Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих односельчан за волю України.

         Після розпочинається урочиста частина свята. Поважним гостям за доброю народною традицією вручають хліб-сіль на вишитому рушнику. Ведучі заходу роблять невеличкий екскурс в історію села Яблуниця, боротьби її славних синів за волю України.

         Зі словами привітання до присутніх переповненого залу Будинку культури звертається поважний гість зі столиці – український політик, громадський діяч, голова Народного Руху України Василь Куйбіда.

        – День села – це свято громади. Шанс і необхідність вшанувати людей праці, будівничих краю, батьків, матерів, усю сільську родину, – сказав Василь Степанович. – Громада – це усвідомлення історії рідної землі, традицій, звичаїв, етносу. Це продовження великої справи незабутніх предків. Село Яблуниця, в якому ви народилися, живете і працюєте – це унікальне село, унікальне історією, мальовничою красою Карпат, працьовитими і творчими людьми. Коли ви любите своє село – ви любите Україну.

         Ми гордимося відважними патріотами, в тому числі й з вашого села, які захищають Україну, рідну землю на Донбасі. Хай ворог не сподіваються, що нав’яже нам свою волю, бо ми сильні, відважні і непереможні. Слава Україні!

         – Дух Гуцульщини, дух України збережено від предків і по сьогодні. Цей непереможний і гордий дух має рухати наші серця, – з такими привітальними словами до жителів Яблуниці, Черемошної і всіх присутніх у залі звернувся голова районної ради Іван Шкіндюк. –  Нас підтримують і в Адміністрації Президента, і в Кабінеті Міністрів, і у Верховній Раді України. Нам допомагають у вирішенні соціально-економічних проблем, будівництві доріг, розвитку інфраструктури краю. Ми дякуємо всім за підтримку. Відвідуючи Верховинщину та беручи участь у наших Карпатських форумах, мистецьких фестивалях, високопосадовці відчули і переконалися вочевидь, що країна не може бути без нашої гуцульської культури, без нашої автентики, без нашої музики, гуцульської співанки. Бо наша культура є унікальна, вона збережена і розвивається.

         Село Яблуниця, якому виповнилося 515 років, вплітає барвистий, веселковий, колоритний вінок у розвиток культурно-мистецької скарбниці Верховинщини і Гуцульщини в цілому. Це край, багатий історією, славним ґаздами-гуцулами, людьми самовідданої праці.

        Голова районної ради Іван Шкіндюк нагородив грамотами районної ради за сумлінну працю, вагомий особистий вклад у соціально-економічний розвиток населених пунктів Яблуницької сільської ради та з нагоди Дня села Яблуниця: сільського голову Петра Федорчука, вчителя Черемошнянської ЗОШ І-ІІ ст., депутата районної ради Василину Кравець, священика УПЦ КП Церкви Чуда Архистратига Михаїла о.Василя Попадюка, ветерана полонинського господарства Івана Погарняка, сільського господаря Дмитра Федорчука, секретаря сільської ради Галину Комарицю, бібліотекара бібліотеки-філії с. Яблуниця Катерину Сливчук, заступника керівника народної кіностудії «Полонина» Миколу Федорчака.

         Із святом рідного села Яблуниця привітав односельчан за дорученням голови районної державної адміністрації Олега Лютого керівник апарату райдержадміністрації Василь Бровчук. Щиро побажав сельчанам, сім’ям, родинам добра, благополуччя, успіхів у праці, подальшого соціально-економічного розвитку  краю і Господньої благодаті.

         Яблуницький сільський голова Петро Федорчук висловив щирі слова подяки громаді за невтомну працю на благо села, за підтримку і допомогу у вирішенні соціально-економічних завдань, над якими спільно з виконавчим комітетом, депутатами працює сільська громада.

         Петро Петрович подякував за надану допомогу у розвитку села Яблуниці, вирішення проблемних питань голові районної ради Івану Шкіндюку, голові райдержадміністрації Олегу Лютому, керівництву області, депутатам районної та сільської рад і всій сільській громаді. Сільський голова вручив грамоти, подяки та грошові винагороди жителям села, активістам, вчительській та мистецькій інтелігенції, працівникам сільського господарства, воїнам АТО, підприємцям, меценатам тощо.

         Після урочистої частини свята присутні у залі Будинку культури з величезним задоволенням переглянули тригодинну концертно-мистецьку програму з нагоди 515-річниці з часу першої письмової згадки про славне село Яблуниця, підготовлену власними творчими силами.

Переглядів: 419 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода