ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2013 » Травень » 7 » Ліцей – для найбільш обдарованих дітей району
16:34
Ліцей – для найбільш обдарованих дітей району

Верховинський ліцей  створено згідно  з  рішенням  районної  ради від 9 червня 1999 року. Він знаходиться у комунальній власності району.  Засновником ліцею є Верховинська районна рада. Головна мета навчального закладу – пошук, відбір, навчання, виховання і розвиток найбільш обдарованих дітей, збагачення інтелектуального, творчого потенціалу України, формування в кожного ліцеїста національної культури і свідомості.


         

  Днями голова районної ради Ярослав Кікінчук зустрівся з дирекцією та викладацьким складом навчального закладу. На зустрічі обговорено питання подальшого функціонування ліцею, організації та умов здійснення навчально-виховного процесу освітньої установи, структури та профілів закладу, діяльності кафедр тощо.

            – Відрадно, що в структурі системи освітніх закладів району уже чотирнадцятий рік провадить свою діяльність Верховинський ліцей, наголосив Ярослав Миколайович, адже це спеціальний заклад освіти для обдарованих дітей, покликаний давати нашим учням знання понад державний мінімум. У статуті освітньої установи записано: ліцей включає в себе два профілі: гуманітарний та природничий, а також дві кафедри –  природничо-математичну та кафедру суспільних і гуманітарних дисциплін. Отже, він повинен відповідати своїм статутним вимогам, завданням і головній меті. Ми повинні досягнути головного, заради чого й створювався ліцей: навчати у такому престижному освітньому закладі Верховинщини найбільш обдарованих дітей району, розвивати у максимально якісній прогресії їхній творчий та інтелектуальний потенціал. Викладацький склад має бути бездоганним і високопрофесійним.


          

Як поліпшити навчально-виховний процес, умови перебування учнів у ліцейному закладі? І, врешті-решт, дана освітня установа уже повинна мати, в кінці кінців, свою постійну прописку, а не здійснювати навчальний процес у тимчасово пристосованих чи орендованих приміщеннях. На цих важливих питаннях і була сконцентрована особлива увага голови районної ради Ярослава Кікінчука під час діалогу з викладачами. Дійшли висновку: проблеми вирішуватимемо спільно з райдержадміністрацією, відділом освіти РДА та дирекцією установи.

            Викладацький колектив ліцею ознайомив керівника району з досягненнями вихованців освітнього закладу, зокрема науково-дослідницькою роботою, творчими здобутками, активною життєвою позицією випускників різних років тощо. Варто відзначити посильний вклад  у справу підготовки навчальних класів до проведення занять як безпосередньо батьків ліцеїстів, так і викладачів та технічного персоналу закладу. Колектив працівників ліцею принагідно подякували голові районної ради за виділені кошти на проведення необхідних ремонтних робіт для належного функціонування закладу. Зокрема влаштовано три нові опалювальні пічки для опалення корпусу.  Реконструйовано водопостачання. Облаштовано їдальню, кухню, які забезпечено необхідним обладнанням. За кошти меценатів обладнується внутрішній санвузол, душові кімнати, пральню. На черзі – водовідведення. Як бачимо, вдалося зробити чамало.



            Під час зустрічі прозвучали також деякі мінорні ноти, які викликані частковим недобором ліцейних груп. Заклад працює в складі 1 – 4 курсів, відповідно 8 – 11 класів загальноосвітньої школи. Наповнюваність груп повинна складати до 25 чоловік. Протягом останнього часу у батьків учнів виникають сумніви: чи надавати право дітям вступати до ліцею, чи  продовжувати їх навчання у звичайній загальноосвітній школі? Як висловились викладачі установи, хитання батьків зумовлене усякого роду чутками, буцімто керівництво району має намір закрити ліцей.

            Сумніви викладачів, ну і,звичайно, батьківської громадськості розвіяв під час проведеної зустрічі голова районної ради Ярослав Кікінчук: «Ніколи такого питання районна рада не ставила. Ми тільки завжди наголошуємо: ліцей – для найбільш обдарованих дітей району. Тому потрібно постійно проводити пошук таких обдарованих дітей. Створити необхідні умови для навчання і проживання ліцеїстів. При цьому викладацький склад має бути бездоганним і високопрофесійним. Ну і, звичайно, потрібно висвітлювати у засобах масової інформації успіхи та досягнення навчального закладу».

Верховинський ліцей має бути, але має бути як один із кращих освітніх закладів у районі, де повинен би зосереджуватись на освітніх студіях найбільш творчий та інтелектуальний потенціал школярів Верховинщини. Заради цієї мети і створювався у Верховині ліцей.

Переглядів: 556 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода