ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2012 » Червень » 11 » Обласне свято «Полонинське літо – 2012»
15:30
Обласне свято «Полонинське літо – 2012»

Полонинська ватра зігріла українців теплом щирої гуцульської душі

 У неділю, 10 червня 2012 року, в урочищі Запідок села Верхній Ясенів  відбулося традиційне гуцульське свято «Полонинське літо-2012». Основним лейтмотивом свята є відродження вівчарського господарства на Гуцульщині. Воно приходить до нас із високогірних полонин і накриває столи першим літнім ужинком гірської полонинської газдівки – бринзи, сиру, вурди, масла. Такими благодатними дарами багата тільки наша карпатська українська земля. Українці прилинули до коштовної перлини гуцульської душі, яка виблискувала у Карпатах веселкою кольорів у пісні і танці, у рідному слові і дотепному жарті. Вони завітали до гуцулів у гості, щоб разом з ними вшанувати людей гордої і почесної гірської професії – літувальників високогірних полонин.



Організаторами свята виступили Верховинська райдержадміністрація, Верховинська районна рада, відділ культури і мистецтв райдержадміністрації та управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації.

Під звуки дзвінкоголосих трембіт на святково уквітчану гуцульськими барвами сцену виходять народний депутат України Василь Чуднов, голова обласної ради Олександр Сич, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванок, заступник голови обласної ради Василь Гладій, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський, начальник головного управління сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Мирослав Карабін, голова районної ради Ярослав Кікінчук, голова райдержадміністрації Василь Гондурак та керівники делегації Тиврівського району Вінницької області, яка перебувала у районі з метою обміну досвідом роботи у соціально-культурній сфері, – заступник голови районної ради Олег Жовмір та заступник голови райдержадміністрації Анатолій Коваль. Вони щиро привітали працівників полонин та всіх учасників свята, які приїхали цьогоріч у Карпати, на славну Гуцульську землю. Заступник голови Тиврівської районної ради Олег Жовмір та заступник голови Тиврівської райдержадміністрації Анатолій Коваль вручили народному депутату України Василю Чуднову від імені  Вінницької делегації зі славної Подільської житниці-землі коровай на вишитому рушнику.

Священик УПЦ КП села Верхній Ясенів о. Михайло Гергелюк благословив учасників та гостей свята на добрі ужинки плідної праці во благо українського народу та розвитку Гуцульщини.

Керівники області та району щиро подякувати господарям високогірних полонин за нелегку працю та виробництво екологічно чистої тваринницької продукції й побажали подальших успіхів у відродженні та веденні полонинської господарки. Літувальників гірських полонин району нагороджено грамотами голови райдержадміністрації і голови районної ради та вручено грошові премії.

Голова районної ради Ярослав Кікінчук щиро подякував літувальникам високогірних полонин за їхній вклад у справу відродження полонинської господарки, за продовження ґаздівських традицій славних предків. Верховинський край завжди привітно зустрічає гостей, а наша полонинська ватра зігріє усіх вас теплом щирої гуцульської душі і дарує незабутні враження про полонинське свято, про наш чарівний Карпатський край.

Запалала традиційна полонинська ватра. Її полум’я, роздмухане гарячими серцями і невтомним полонинським вітром, танцювало під мелодію «Гуцулки». Творчі художні колективи закладів культури району подарували учасникам свята запальні гуцульські танці, вокально-хреографічні композиції, чарівні мелодії троїстих музик, пісні душі і серця рідної Гуцульщини.

                                         

Ґазди та ґаздині запрошували гостей до гуцульських садиб дивовижної дерев’яної архітектурної, які змайстрували своїми руками територіальні громади сільських рад – без жодної державної копійки. Громади 19 сільських рад спільно з працівниками культури представили на своїх, обрамлених предметами полонинсьнської газдівки та культурно-мистецької атрибутики, територіях полонинське дійство та виставку-продаж продукції, виготовленої на високогірних пасовищах. Тут розкладали ватру і варили полонинську кулешу, бануш та пригощали ними й гуцульською бринзою усіх гостей. Частували настоянкою на золотому корені і показували всему люду полонинську ґаздівку.

Завідувачі полонин і сільські ґазди торгували на виставці-ярмарку сільськогосподарським реманентом, виробами ужиткового народного промислу: гуцульськими рушниками, тканими ліжниками, виробами з дерева тощо. Громади сіл змагалися у традиційних конкурсних номінаціях – «візитка села», «полонинське дійство», «гуцульська кухня», «виставка короваїв» та «народні умільці». Переможців конкурсу відзначено почесними грамотами і грошовими винагородами райдержадміністрації і районної ради.

 

                      

У традиційному гуцульському святі «Полонинське літо – 2012» взяли участь офіційні делегації з Прикарпаття та з-за його меж, голови районних рад та райдержадміністрацій області, представники асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини. Акредитовано 15 обласних та всеукраїнських мас-медіа, які широко висвітлюватимуть на сторінках друкованих ЗМІ та в теле-і радіо ефірі традиційне обласне свято «Полонинське літо – 2012», яке відбулося у центрі Гуцульщині.

На гуцульському храмі пошанівку за працю, на святі української пісні і відпочинку-набутку в Карпатах, на предковічній верховинській землі, побувало 15 тисяч гостей з усіх регіонів України.

 

 

 

 

Переглядів: 1290 | Додав: Василь

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода