ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2014 » Березень » 31 » Голова районної ради спілкується з освітянами. Самоорганізовуймось – і рухаймося уперед
17:35
Голова районної ради спілкується з освітянами. Самоорганізовуймось – і рухаймося уперед

                  Голова районної ради спілкується з освітянами

Самоорганізовуймось – і рухаймося уперед

 

Минулого четверга голова районної ради Іван Маківничук провів зустріч з колективами педагогічних працівників Голівської та Красноїльської загальноосвітніх шкіл. Перед початком безпосередньої розмови очільника району з учителями, начальник управління освіти Василь Гуцуляк охарактеризував стан навчально-виховного процесу в даних школах та поінформував про основні проблемні питання, притаманні закладам освіти в цілому по району. До них слід віднести недостатній рівень матеріально-технічної бази навчальних закладів, відсутність коштів у районному бюджеті для фінансування у повному обсязі щорічних планових поточних ремонтів шкіл та їх підготовка до нового навчального року. А в цілому загальноосвітні та дошкільні заклади забезпечують навчально-виховний процес на належному рівні.

Голова районної ради Іван Маківничук розпочинав свій виступ у кожній шкільній установі з аналізу суспільно-політичної ситуації у державі, області та на Верховинщині. Говорив про історичні події на Майдані у столиці нашої держави – місті Києві, оскільки був учасником багатьох всеукраїнських акцій та пікетів. До останніх днів керівництво колишньої злочинної влади – і президент, і вся його корумпована команда –  одурманювали наші голови  брехнею про те, що нібито ми рухаємося до Європи, невдовзі буде підписано Договір з Євросоюзом. Натомість спочатку, в ніч на 30 листопада 2013 року, кинули озвірілий «Беркут» на студентів, а потім, 18 – 20 лютого цього року, учинили криваву розправу над мирними мітингувальниками на вулиці Інститутській, розстрілюючи беззахисних людей зі снайперської зброї. Полягли славні Герої «Небесної сотні» – за нову, щасливу Вільну Україну. І тут російський агресор затьмарив українське небо, анексував Крим і підступив зі своєю загарбницькою ордою до східних та південних кордонів нашої держави. Та він ніколи не буде топтати нашу землю, бо українці сильні духом і непереможні. Ми зуміємо вистояти у цей надважкий для української нації час – й обов’язково переможемо. У нашу перемогу свято вірить кожен українець –  і готовий до останньої каплі крові захищати рідну Україну.

Тому, підкреслив Іван Михайлович, ми сьогодні мусимо самоорганізовуватися і рухатися вперед. Український народ виявив вотум довірив новій українській владі, яка демонструє у цій критичній ситуації надзусилля, робить правильні кроки для подолання неймовірно важких труднощів. Ми також зробимо правильний вибір і на президентських виборах, аби нашою державою керували віддані і щирі та правдиві українці. Підкупу того чи іншого кандидата на президентських, як і всіх наступних виборах в Україні, гадаю, більше не буде. Бо брати гроші за вибори – це підкуп сумління.

У цей відповідальний час ми разом з нашим Майданом формуємо народну владу у районі. Днями, згідно з розпорядженням в.о. Президента України, буде призначено нового голову райдержадміністрації, який сформує свою команду й активно включиться у вирішення питань і проблем соціально-економічного розвитку району.

Іван Маківничук звернув особливу увагу на стан доріг у районі. Їдучи у Голови, проїжджаючи Вигоду, Красноїлля, сказав голова, ми бачимо абсолютне бездоріжжя на даній ділянці місцевих доріг, і чомусь ні в дорожників, ні у керівників владних структур до цих населених пунктів не доходили руки.  На зустрічі вчителі заявляли, що готові навіть надавати посильну допомогу у придбанні паливно-мастильних матеріалів, лиш аби бодай бульдозер хоча зрідка вирівнював дорожнє полотно. Коли громада готова до такої співпраці, до організації вирішення проблемного питання з ремонту сільської дороги, то чому ж тоді, питається, проявляють бездіяльність сільські голови. Вони ж мали би також шукати шляхів вирішення даної проблеми, а не чекати, що хтось приїде з району і все зробить за них на підвідомчій території. Про асфальтну дорогу ніхто не каже, бо зараз ні грошей, ні можливостей немає, а самоорганізуватися, взяти відповідальність на себе і подбати про те, аби по сільських дорогах пройшов бульдозер, – це вам, шановні сільські голови, під силу. Тим більше, що громада готова допомагати. Як заявив Іван Михайлович, він уже розпорядився, аби дорожня техніка в даний період працювала саме на проведенні ремонту доріг у Головах, Красноїллі та Замагорі. Доки не буде проведено належний ремонт на даних ділянках гірського шляху, техніка звідси не поїде.

Голова районної ради поінформував учителів Голівської та Красноїлівської шкіл, що буде, як керівник району, зосереджувати свою роботу на необхідності розвитку молокопереробної галузі, переробки дикоростучих плодів та ягід, створенні для цього виробництва спільно з територіальними громадами району відповідних міні-підприємств. Зараз проводиться також підготовча робота щодо отримання сертифікатів на екологічно чисту продукцію сільського господарства, яка виробляється у нашому гірському районі. Попит на таку продукцію як на вітчизняних, так і на закордонних ринках зростає. А це – належні заробітки для горян, плюс додаткові фінансові резерви до бюджету. На цьому будемо акцентувати максимум уваги районної влади.

Пора уже навести порядок і з заготівлею та переробкою лісу, тому що ліс росте у наших горах, і саме ми, в першу чергу, маємо розпоряджатися природними багатствами і плодами спільної праці рідної землі. Використання необробленої деревини в попередні роки не відповідало розвитку ринкових відносин, не забезпечувало збереження унікальної природи Карпат, допускало вирубку молодих дерев (до 80-річних) і не дозволяло раціонально використовувати придатні до рубки категорії лісових ресурсів. Багато масивів лісу є переспілими, пошкоджені буревіями, а їх суцільні рубки заборонені. Тому 18 березня 2014 року (протокол № 22) постійна комісія з питань підприємництва, туризму, лісового і сільського господарства, використання природних ресурсів та інвестицій зорганізувала роботу з участю представників лісотримачів (лісгоспів), лісокористувачів і переробників. Напрацюванням робочої групи комісії підтверджено відсутність справедливого, обґрунтованого та ефективного розподілу необробленої деревини через існуючу практику аукціонів,  невідповідність придбання лісу кількості працюючих та обсягу податкових платежів державі. Запропоновані нові механізми максимально враховують інтереси підприємств, підприємців і держави в цілому.

Народна рада Верховинського району підтвердила, що фактичні умови проведення аукціонів з продажу необробленої деревини в Івано-Франківській області  не дають  захисту від недобросовісної конкуренції, а пропонований механізм продажу необробленої деревини має законодавчу підтримку законом про захист економічної конкуренції і не суперечитиме застосуванню комплексу нормативно-правових актів.

Тому на позачерговій двадцять третій сесії районної ради у минулу п’ятницю затверджено рекомендований постійною комісією з питань підприємництва, туризму, лісового і сільського господарства, використання природних  ресурсів  та  інвестицій   склад комісії   по  визначенню  об`ємів лісозаготівлі, деревообробки та ефективності забезпечення деревиною деревообробних підприємств, підприємців та населення, яка займатиметься питанням розподілу та забезпечення деревиною деревообробних підприємств, підприємців та населення району у законодавчому полі.

Іван Михайлович поінформував педагогів про те, що працівники підприємств, установ, організацій та жителі району активно долучаються до до збору благодійних коштів на українське військо, проведення мобілізаційних заходів на території району. Щиро подякував всім освітянам, які вже перерахували на відкритий у районі рахунок кошти в сумі 135тис. 8000 грн. Після дав відповіді на запитання вчительської аудиторії, які стосувалися завершення поточного навчального року, виплату боргів за уже проведені ремонтні роботи у шкільних приміщеннях торік (гроші лежать на казначейських рахунках), повернення витрачених коштів за відрядження на курси вчителів, функціонування мережі закладів освіти у новому навчальному році й ряд інших питань.

На завершення зустрічі Іван Маківничук щиро побажав учителям виховувати школярів справжніми патріотами Гуцульського краю та Матері-України. Виховувати на прикладах героїки боротьби українського народу за свободу і незалежність. Виховувати на прикладах героїзму відважних борців «Небесної сотні», кутки пам’яті яким учні разом зі вчителями оформили у кожній загальноосвітній школі.

 

Під час зустрічі у Красноїльській школі Іван Михайлович вручив учителеві-пенсіонеру, відміннику народної освіти, ветерану праці, директорові Красноїльської загальноосвітньої  школи 1969 – 2001 років Романчуку Євгену Миколайовичу подяку районної ради за багаторічну сумлінну працю на освітянській ниві, високий патріотичний чин українця-борця за права людини та національні інтереси українського народу, патріотичне виховання шкільництва Гуцульщин та розбудову Самостійної Соборної  Української Держави. Раді справедливості варта сказати, що Євген Миколайович – один із небагатьох директорів шкіл, котрі очолювали педагогічні колективи у пору тоталітарної комуністичної системи, який залишався вірним ідеям соборності і незалежності України. Він ніколи і в думці не мав  Великодні та Різдвяні свята або предківські традиції гуцулів огортати атеїстичними хмарами суворого радянського табу і переслідувань. Він пригортав колишніх учнів до свого щирого та вірного патріотичного серця великого українця-борця. Діти та вчителі брали зі свого директора приклад і зростали відданими отчій землі українцями. Своєю патріотичною позицією Євген Романчук достойний наслідування для кожного українця сьогодні.

 

Зустрічі голови районної ради з педагогічними колективами уже відбулися у Верховинській, Довгопільській та Черемошнянській загальноосвітніх школах.

 

                                                                     Прес-служба районної ради

 

 

Переглядів: 490 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода