ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2013 » Лютий » 25 » Мистецькі та освітянські обрії Верховинщини
19:02
Мистецькі та освітянські обрії Верховинщини

           22 лютого в історико-краєзнавчому музеї «Гуцульщина» у Верховині відбулося відкриття виставки картин «Пейзажі Верховинщини» викладача Верховинської дитячої школи-мистецтв Рибчук Оксани Василівни. Дана виставка присвячена пам’яті заслуженого вчителя України Рибчука Миколи Васильовича який народився в цей день.

          Учасників і гостей виставки зустрічали оркестр троїстих музик з числа учнів Верховинської середньої школи-інтернату під керівництвом  Василя Тимчука.

    Символічну стрічку перерізали голова районної ради Ярослав Кікінчук та голова райдержадміністрації Василь Гондурак.

           На виставці було представлено понад 30 картин з пейзажами Верховинського району. Тема більшості з них присвячена зображенню річці Черемош в різних ракурсах населених пунктів району. Зокрема Білий і Чорний Черемош представлений в усіх порах року (зима, весна, літо, осінь). Саме в цих картинах відображено їх злиття, цікаві природні та рукотворні об’єкти на річці та її берегах, зокрема церкви, мости, будинки та інші. Окрім того виставлено також, і натюрморти. Роботи виконані маслом на полотні.

           Художниця розповіла про те, що давно мріяла представити на суд широкого загалу свої картини і присвятити виставку пам’яті батька свого чоловіка Рибчуку Миколі Васильовичу, якому першому в районі було присвоєно високе звання «Заслужений вчитель України». Поділилася подальшими творчим планами.

           Автор картин та ведуча свята Оксана Рибчук спільно з учнями ліцею та школи-інтернату в якому понад 25 років пропрацював Микола Рибчук ознайомила з його життєвим шляхом та основними здобутками. До речі саме він був автором ідеї створення у Верховині навчального закладу нового типу – ліцею для талановитих дітей району. Була виконана пісня присвячена його пам’яті та озвучено віршоване привітання на цю тему.

          Завуч дитячої школи мистецтв Руслан Тупилюк виконав соло на скрипці, адже Микола Васильович любив і добре грав на цьому музичному інструменті, брав участь у народній самодіяльності.

           У художньому залі було розміщено портрет Миколи Васильовича, який у 1986 році був написаний художником Василем Красьохою і знаходився, в той час, в районній галереї передовиків району. Крім того були представлені урядові нагороди та почесні відзнаки, зокрема медалі, відзнаки заслуженого вчителя України та відмінника народної освіти, грамоти та газетні публікації.

           Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Василь Гондурак, який відмітив, що вперше в цьому музеї проводиться захід в пам'ять про жителя району, який зробив значний внесок у становлення та розвиток системи освіти.

            Василь Іванович зазначив, що потрібно постійно проводити подібні заходи на честь вшанування кращих людей району, як живих так і тих що відійшли у вічність, які зробили багато для розвитку державотворення, економіки, сільського господарства, освіти, медицини, культури та інших сфер життя Верховинщини. Саме на прикладі таких особистостей потрібно виховувати молодь, адже тільки той хто добре знає і шанує історію свого роду, села, району, регіону може стати справжнім патріотом України.

             Змістовним був виступ голови районної ради Ярослава Кікінчука, який був учнем Миколи Васильовича. Він розповів про його уроки, навів ряд цікавих фактів.

             Голова громадської ради при райдержадміністрації Петро Пониполяк, який, свого часу, був одним із ініціаторів створення музею у Верховині, і передав для формування його експозиції ряд експонатів, відмітив роботу художнього відділу дитячої школи мистецтв, в якому працює Оксана Василівна Рибчук.

             Спогадами про батька поділився його син - державний реєстратор райдержадміністрації Рибчук Володимир Миколайович. Він подякував колективу музею та присутнім за вшанування пам’яті його батька і підтримку творчих починань його дружини.

             Завідувач історико-краєвнавчим музеєм «Гуцульщина» у Верховині Володимир Ілійчук запевнив присутніх, що колектив музею і надалі буде проводити роботу у цьому напрямку. На місцевому матеріалі формувати тематичні та персональні виставки, експозиції присвячені визначним особистостям району.

               Керівник філії «Гуцульщина» національного інституту українознавства Петро Шкріб ляк, як односелець та багаторічний керівник Рибчука Миколи Васильовича, старший науковий співробітник філії Іван Зеленчук та старший науковий співробітник музею Юрій Кречуняк розповіли про його роботу та методику викладання фізики в школі, організацію проведення уроків та облаштування кращого, на той час, фізичного кабінету в районі, а також, поділились спогадами як про визначну особистість.

             Виступаючі зазначали, що одна з перших вулиць, які були названі на честь місцевих жителів за часів незалежності України була вулиця імені Миколи Рибчука, яка веде що школи-інтернату.

             У підготовці та проведенню заходу брали участь наукові співробітники музею Галина Кутащук та Тамара Савчук, представники відділу культури і мистецтв райдержадміністрації (начальник відділу - Мирослава Корнелюк), колектив Верховинської дитячої школи мистецтва, який очолює Марія Ілійчук, учні шкіл та педагогічна громадськість селища.

             Учасники презентації виставки картин та заходу вшанування пам’яті зробили записи в книзі почесних гостей.

 

 

Вчитель художнього відділу

дитячої школи мистецтв                                                            Оксана Рибчук

Переглядів: 725 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода