ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2015 » Березень » 18 » Пісенний первоцвіт Петра Марусяка «Караоке на майдані»
17:17
Пісенний первоцвіт Петра Марусяка «Караоке на майдані»

Чи випадково карпатські плаї устелили благодатну путь співочому леґіню Петру Марусяку з-над Черемошу до столичного Хрещатика на зйомки найпопулярнішої музичної шоу-програми «Караоке на майдані»? Звичайно, що ні. Стежки-дороги завше випробовують нелегкою працею того, хто йде без упину вперед, а тоді солодкою росицею напувають у дорозі.

Провідний соліст гурту «Струни Орфея», молодий просвітянин, працівник культури з Верховини разом зі своїм музичним колективом у складі просвітянської делегації Верховинського району тієї пам’ятної днини  – восьмого березня – приїхав з Карпат, щоб запалити свічу незглибимої пам’яті Героям Небесної Сотні на Майдані. Пом’янули Героїв, виговорили «Отче наш», помолилися… Далі верховинці прямували до Канева – української святині на Чернечій горі, щоб вклонитися Кобзареві української нації Тарасу Шевченку і принести йому свою сповідь.

Під час виступу Петра Марусяка на «Караоке на Майдані»

Того суботнього ранку столиця України – місто Київ супроводжувала просвітянську делегацію зі столиці Гуцульщини – Верховини, яка крокувала Хрещатиком, благодатними променями світла і надії. Ми ще не знали і не відали, що ота сонячна Господня благодать приведе нас до традиційного місця зйомок найулюбленішої народної музичної програми «Караоке на майдані». Тут саме готували майданчик для проведення першого весняного телешоу 2015 року.

         - Ну що, Петре, порадуємо столицю і глядачів України невмирущою піснею Володимира Івасюка, яку музичний гурт «Струни Орфея» везе у Канів до батька нашого, Тараса, на Чернечу Гору?

         - Я би спробував одну з пісень буковинського композитора заспівати, якщо,звичайно, вона буде у репертуарі ведучого програми Ігоря Кондратюка.

         - Пора, Петре, дарований Господом і зеленими верховинами твій чарівничий голос, освячений водограями бистрого Черемоша, граду Києву та всій Україні подарувати. Час настав.

         Ведучий шоу-програми Ігор Кондратюк робить перші спроби прослуховування голосів майбутніх співочих талантів, усіяних довкола знімального майданчика, як ото грибів після рясного дощу у Карпатських лісах. Заспівав кілька акордів запропонованої для розспіву української народної пісні «Ти ж мене підманула» і Петро Марусяк. Досвідчений  та незмінний ведучий телешоу Ігор Кондратюк одразу ж вловив чарівну мелодику голосу молодого вродливого криворівнянського хлопця і запросив його на співочий майданчик. Визначено ще двох учасників першого туру - й усім трьом щасливчикам запропоновано вибрати пісню для виконання перед багаточисельною аудиторією «Караоке» на Хрещатику.

Неймовірно щасливі верховинські просвітяни, учасники гурту «Струни Орфея» разом з переможцем біля головного призу – плазмового телевізора «Сатурн»

         - Якби ж то, думаю, у визначеному репертуарі музичних творів була пісня-реквієм пам’яті Володимира Івасюка «Минає день, минає ніч», що її Юрій Рибчинський та Микола Мозговий написали через кілька днів після похорону Володимира Івасюка, якого по-звірячому замордували кадебістські вовкулаки у Брюховичах, під Львовом. Вона достойна немеркнучої пам’яті Орфея Собору нації – Володі Івасюка, пісні якого вже майже рік містами і селами Прикарпаття, зеленою Буковиною, у столиці Західної України – древньому граді Львові співає верховинський музичний гурт «Струни Орфея». Пісню виконували найкращі Володині друзі – Софія Ротару, Микола Мозговий. Літературно-музичний проект «Володимир Івасюк повертається» ми також завше розпочинаємо з цього безцінного музичного шедевру у виконанні молодого талановитого співака Петра Марусяка, який додає до її вічної мелодії життя суцвіття золотих верховинських барв. Цей проект саме сьогодні, вечорової пори 8-го березня, слухатиме і дивитиметься Шевченків Канів.

         Петро спрямовує без меж радісний погляд до колег-співаків гурту «Струни Орфея», які підтримують хлопця неймовірної сили енергією та співочою енергетиком власних творчих душ, а маестро Кондратюк запитує конкурсанта: «То яку пісню вибрав наш Петрусь, Петро Васильович Марусяк із Карпат, зі славної на весь світ Франкової Криворівні?»

         – «Минає день, минає ніч» Юрія Рибчинського та Миколи Мозгового.

         – Дивовижна українська пісня, пісня-шедевр. Для її виконання доконче потрібна неймовірна сила голосу і справжня українська душа. Рідко хто береться за її виконання, найкраще пісню заспівав сам автор – Микола Мозговий. «Минає день, минає ніч» у виконанні Миколи Мозгового не перевершив ніхто з естрадних співаків по сьогодні. Ну що ж, спробуй, молодий, відважний юначе, й ти її заспівати – додав наостанок Кондратюк і подав  Марусякові мікрофон.

І Петро заспівав. Та так заспівав, що й рідні Карпати, і вся Гуцульщина та Мати-Україна почула унікальний голос красеня-леґіня синіх гір. Хрещатик на кілька хвилин затаїв дихання столиці… І «мертві квіти», незважаючи на «вітер лютий» змосковщених Івасюкових убивць, розцвіли українським цвітом Революції Гідності на Майдані, Новим Днем над Україною, який ми висталюємо у горнилі кривавої боротьби з московськими окупантами.

 

Не в тім печаль, не в тім печаль,

Що, наче постріл, пролунало те «прощай»,

Як зради постріл пролунало те «прощай»,

Але не в тім моя печаль.

 

         У далеких засвітах, у райському саду співали Микола Мозговий, Володимир Івасюк та Назарій Яремчук. Співали «Минає день, минає ніч» разом з Петром Марусяком у «Караоке» на Хрещатику. А потім, через три години після завершення зйомок шоу-програми, українські корифеї співали разом з молодіжним верховинським гуртом «Струни Орфея» геніальну «Червону руту» у Каневі, під час виконання якої весь зал піднявся зі своїх місць, а бурхливі аплодисменти вдячних канівчан зринули високо-високо над Тарасовою горою. Здавалося, в унісон заспівав і мудрий, сивий Дніпро.

переможець «Караоке на майдані Петро Марусяк, якому вручили окрім плазми пам’ятну медаль і футболку переможця першого весняного сезону 2015 року

         Але те дивовижне пісенне національно-патріотичне дійство відбуватиметься у Канівському міському будинку перед заходом сонця, купаючи у Дніпрі-Славуті свої золоті українські промені. А зараз, на Хрещатику, «Караоке на майдані» від душі аплодувало талановитому співаку з Криворівні Петру Марусяку. Лунали довготривалі вигуки «Молодець»  –  і Київський Дніпро почув шалені оплески на Хрещатику. Хвилю оплесків. Море оплесків. То була особлива, своєрідна мелодія, незвичайна народна феєрія для першого переможця у новому, весняному сезоні «Караоке на майдані». Звичайно, що був і другий, і третій тур. І досить професійно співала поряд з леґінем Петром із Карпатських гір чарівна дівчина Яна зі Львова. Як приємно і радісно на душі, що Західна Україна, Верховинська Гуцульщина має такі таланти.

«Караоке» достойно оцінило «Минає день, минає ніч» у прекрасному виконанні Петра Марусяка, якому вкинули до уже звичного традиційного капелюха 750 гривень. Ігор Кондратюк щиро подякував львів’янці Яні за участь у передачі, а рахівник повідомив, що дівчині вкинули 240 гривень. Усі гроші фіналісти віддали для лікування пораненого бійця АТО Володимира Чуприни.

         Із головним призом «Караоке на майдані» – плазмовим телевізором «Сатурн» гордовито крокували Хрещатиком Петрові колеги з музичного гурту «Струни Орфея», а сам переможець, радісний і неймовірно щасливий, вже отримував перші вітання від вірних друзів з-над Черемоша на рідній і милій Гуцулії.

 

Василь Нагірняк

Голова Верховинського Товариства

«Просвіта» імені Тараса Шевченка,

керівник гурту «Струни Орфея»

 

Світлини Романа Клима

Переглядів: 1030 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода