ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2013 » Листопад » 4 » Тобі, Кобзарю, спів шани і славу!
18:38
Тобі, Кобзарю, спів шани і славу!

Заграйте, трембіти, на всю Україну,

СкладаючишануВеличномуСину.

Дума його – пісня, живе не заснула,

Поезія–доля, що славу здобула.

 

     2 листопада у переповненому залі Івано-Франківської обласної філармонії була «перенесена» та представлена частиночка магічної та славнозвісної Верховинщини з її неповторним мистецьким колоритом.

      Найкращі аматорські колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва у своїхвиступах та виробах презентували Верховинський район з її культурною спадщиною та багатовіковим надбанням.

      Творчий звіт району був присвячений 200-річчю від дня народження всесвітньо відомого українського поета, письменника та художника Т.Г.Шевченка, тому в репертуарі колективів району було ряд творів на слова Великого Кобзаря. А саме «Реве та стогне Дніпр широкий» - виконав хор Гомін Карпат кер. В.Зузяк, «Шлях до Тараса» - соліст П.Маруск, «Сова» - читецьТ.Куриндаш, «Така її доля» - тріо Горицвіт РОМЦ при відділі культури і мистецтв кер. М.Ілійчук, «Як би мені черевички» - Народний аматорський танцювальний колектив «Черемош» РОМЦ при відділікультури і мистецтв кер. Н.Максим'юк та музична композиція «Думи мої» у виконанні зведеного оркестру народних інструментів,

     Звичайно, у програмі творчого звіту Верховинськогорайону були номери художньої самодіяльності гуцульської тематики, які притаманні тільки фольклорній етно-мистецькій Гуцульщині, без яких її просто неможливо уявити, це: «Верховино світку та наш», «Дівчата смерічки», «В’язанка гуцульських мелодій на дримбі», «Гуцульські дівчата», «Ранок у Карпатах», «Гуцульські співанки», танець «Аркан», «Легенда про Карпати», «Гуцульське весілля», танець «Віпчанська тропотянка» та інше. Заначені твори були виконані такими аматорськими колективами Верховинського району, які своє популярністю відомі далеко за межами області, це: Зразковий танцювальний колектив «Гуцулята» БК с.Ільці кер. М.Харук, Зразковий вокальний ансамбль «Гуцульські дівчата» РОМЦ при відділі культури імистецтв кер. заслужений працівник культури України І.Кікінчук, Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив с.Буковець кер. К. Лесюк,  Народний аматорський оркестр народних інструментівБК с. Замагора, Народнийаматорський танцювальний колектив Ілюків та Ванджураків с.Віпче кер. заслужений працівник культури України М. Ванджурак, Народний аматорський чоловічий вокальний квартет «Ясени» кер. А.Коржук, Гуцульська капела «Черемош» кер. заслужений працівник культури України Р. Кумлик.

         Всього понад 250 учасників художньої самодіяльності представили мистецтво Гуцульщини на обласній сцені.

        Жоден номер творчого звіту Верховинського району виконаний на сцені обласної філармонії не залишив байдужим глядача. Бурхливі оплески змінювалися одні за одними. Свої захоплення учасникам від глядачів було чути із голосного «Браво», та на «Біс».

        Народні майстри району виставляли свої кращі роботи, це: вишивані рушники, сорочки, сувеніри, килими, ліжники, виробизбісеру та книги. Та  незабутнім залишиться у спогадах глядачів виставки портрет Шевченка, який виткала народна майстриня з села Криворівня Г. Кутащук.

     Знову своїми вишитими виробами порадувала народна майстриня – заслужений працівник культури України В.Янушевська с.Зелене.

   Також своєрідним презентуванням було верховинських чаїв, що є

екологічною чистою продукцією із цілющих трав гір Карпат.

    Високу оцінку мистецтву Верховинського району дав заступник голови обласної державноїадміністрації Роман Іваницький. « Мистецтво аматорів Верховинщини завжди цікаве, бо воно різнопланове та різножанрове, багате на творчий потенціал. Ми з гордістю в 2014 році будемо презентувати на столичній сцені мистецтво нашої області до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. З гордістю, тому що наша область багата на митців. Багата на регіони із їх мистецькою та неповторною одна на одну колористикою, і цьому є доказ сьогоднішній звіт Верховинського району, який не має аналогів із іншими районами області, .тому що тут свій неповторний побут, гуцульська музика, запальний танець, та «магічний гуцульський дух»» - сказав Роман Іваницький.

        Голова районної державної адміністрації Василь Гондурак подякував Роману Іваницькому за високу оцінку та учасникам творчого звіту за їх уміння доносити до глядачамистецтво наших дідів-прадідів. «Те мистецтво що ми демонструємо сьогодні, тут, це є великий здобуток та надбання, яке віками, як перлини на намисто, насилювали рік за роком наші предки. Це уміння ткати ліжники та килими, вишити сорочку щоб одна не була подібною на іншу, вишити сардак та кожух, що різнобарвністю майорять з далека та притягають погляд який важко відірвати від гарного оздобленого одягу, заграти на інструментах то сумно-меланхонічної що аж плаче душа, то веселої із гуцульським дриґот «гуцулки» що аж захоплює дух, затанцювати так «віпчанської тропотянки», що жоденпрофесор хореографічного мистецтва не може відтворити. Тож бажаю всім щоб той гуцульський «дух» та творчий потенціал ніколи не полишав нас гуцулів» - сказав Василь Іванович.

     Голова районної ради Ярослав Кікінчук приєднався до всіх сказаних слів і також від себе особисто висловив слова як подяки так ізахоплення від переглянутого творчого звіту. «Ми сьогодні ще раз переконалися в тому, що талановитий аматор Верховинщини може виконати не тільки номер гульської тематики, а із професійним виконанням твори великого геніального пророка Кобзаря – Тараса Шевченка» сказав Ярослав Миколайович. 

    Ведучими творчого звіту Верховинського району була начальник відділу культури і мистецтв Мирослава Корнелюк та директор РОМЦ при відділі культури і мистецтв Юрій Максим' юк.

     «Колесо етнографічних звітів» Верховинський район із гідністю передав Галичу.

Переглядів: 720 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода