ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2018 » Березень » 22 » Голова районної ради Іван Шкіндюк взяв участь і виступив у робочій нараді в рамках робочої поїздки Глави Уряду на Івано-Франківщину
19:45
Голова районної ради Іван Шкіндюк взяв участь і виступив у робочій нараді в рамках робочої поїздки Глави Уряду на Івано-Франківщину

          Сьогодні голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк взяв участь у робочій нараді щодо розвитку гірських населених пунктів, яку провів у місті Косові  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Нарада відбулася за участю  губернаторів Олега Гончарука, Олега Синютки, Олександра Фищука та Генадія Москаля, народних депутатів Миколи Княжицького, Олександра Шевченка,  Михайла Довбенка та Юрія Солов’я, заступника міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка, міністра фінансів України Олександра Данилюка, заступника міністра фінансів України Сергія Марченка, першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди, заступника міністра освіти і науки України Павла Хобзея, заступників голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки та Ярослава Паранюка, заступника голови Івано-Франківської облради Сергія Басараба, депутатів Івано-Франківської облради Остапа Дзеси, Андрія Левковича, Дмитра Дзвінчука та мера Косова Юрія Плосконоса.

          Нарада пройшла в рамках робочої поїздки Глави Уряду на Івано-Франківщину.

          «Віддалені та гірські регіони України треба активно інтегрувати в життя країни і забезпечувати мешканцям доступ до медицини, освіти, якісної інфраструктури, – сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. – Потрібно напрацювати підхід, який дасть можливість спростити життя жителям гірських районів. Я розумію, що таке, коли непросто добиратись до школи, коли нема доступу до медицини, освіти, користування інфраструктурою, –  сказав Глава Уряду. – Наразі у гірських регіонах проживає 670 тис. громадян, які кожного дня стикаються з проблемами. Наше завдання –  відновити дороги, щоб була ефективна логістика, зробити доступною медицину, освіту, сприяти розвитку туризму, розміщенню підприємств».

          Володимир Гройсман звернув увагу, що сьогодні вже напрацьовано спеціальний законопроект про розвиток гірської місцевості, а на рівні міністерств робота має серед іншого фокусуватися і на роботі з гірськими громадами.

          «У цих районах навіть існує певна цифрова дискримінація, елементарно не всюди є інтернет. Під час «Години запитань до Уряду» (у п'ятницю, 16 березня) я пообіцяв, що приїду в гори, щоб ми з місцевою владою визначили спільні подальші дії», –  сказав Прем'єр-міністр.

          Він пояснив, що центральна влада готова розподілити значні кошти –  в обсязі близько 12 млрд. грн., –  у тому числі на розвиток гірських територій і опрацювати питання зарплатних субвенцій.

          «Ця місцевість є українським скарбом. Його потрібно берегти. Нам треба з’ясувати, де сильні сторони регіону, щоб їх підтримати та інвестувати у них», –  акцентував увагу Глава Уряду.

         На нараді виступив голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, який представляв і Карпатський Форум народовладдя та Асоціацію органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини.

 «Гірські населені пункти є унікальними регіонами країни. Карпатський регіон є колискою української культури, – підкреслив Іван Юрійович. – Тому  держава повинна вжити максимальних заходів не тільки для збереження такого регіону і його автентичного населення, але й відродити його. Життя громадян в гірських населених пунктах суттєво відрізняється від життя на рівнинних територіях країни. У зв’язку з відсутністю транспортної інфраструктури, газифікації, а також враховуючи високогірність та відсутність промислових потужностей, які б забезпечували робочі місця, такі населені пункти на сьогодні фактично відірвані від іншої частини країни, а населення в своїй більшості вимушене покидати такі їх, шукаючи можливість заробити собі на життя та елементарні побутові потреби».

Іван Юрійович окреслив коло проблемних питань, які потрібно вирішити сьогодні для розвитку гірських територій в цілому і Верховинського району зокрема. Це встановлення пільг при оплаті за електроенергію для не  газифікованих населених  пунктів  у  розмірі не менше 50 % від діючого тарифу, а також розробку та фінансування державних програм зі стимулювання розвитку транспортної та соціальної інфраструктури, розвитку бізнесу, підвищення рівня зайнятості, поліпшення екологічної ситуації тощо.

Потрібно зберегти існуючий адміністративно-територіальний устрій  гірських та високогірних населених пунктів, зберегти мережу закладів культури, освіти та медичних закладів,  зберегти Верховинський район як окрему адміністративно-територіальну одинцю. Розробити та впровадити державну програму пільгового кредитування горян, прийняти законопроект щодо введення земель, які знаходяться за межами населених пунктів, в межі територіальних громад для збільшення податкової бази і наповнення бюджетів громад. Необхідно також спростити процедуру відведення земельних ділянок для інвестиційної діяльності на території державних лісових підприємств, активізувати роботу на державному рівні щодо реалізації транскордонного проекту прикордонного співробітництва «Місцевий розвиток та передумови відкриття пункту пропуску та будівництва автодороги через румунсько-український державний кордон в межах населених пунктів Шибене (с.Зелене) Верховинського району Івано-Франківської області та Поеніле-де-суб-Мунте повіту Марамуреш, Румунія та вирішити інші проблемні питання.

Маємо велику надію, що невдовзі буде прийнято закон про подальший розвиток гірських населених пунктів, державні гарантії посилення державних гарантій соціально-економічного розвитку.

Голова районної ради подякував Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману за розуміння наших гірських проблем і бажання допомогти інтенсивному розвитку Карпатському регіону, поліпшити якість життя жителів високогірних населених пунктів. Тоді люди не будуть покидати предковічні батьківські місця і виїжджати за кордон, а домівки залишатися пусткою. Тоді гори житимуть.

Іван Юрійович вручив Прем’єр-міністру Звернення від усіх жителів  та громадськості краю щодо збереження Верховинського району під час проведення децентралізації і запросив В.Гройсмана відвідати Верховинський район, щоб детальніше вивчити гірські проблеми і надати допомогу горянам.

На нараді виступив голова Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України Микола Княжицький, який звернув увагу Прем’єр-міністра на необхідності вже сьогодні державної підтримки гірського регіону, унікального Верховинського краю, будівництва доріг, розвитку інфраструктури, збереження мистецьких скарбів автентичної культури і мистецтва та поліпшення життя горян.

Переглядів: 466 | Додав: vrr

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода