ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » Архів матеріалів

Верховина подарує львів’янам і гостям краю мистецький світ гуцулів

У неділю, 27 січня, в місті Львові на проспекті Свободи біля пам’ятника Тараса Шевченка  відбудеться День гуцульської культури. Це феєричне, театралізоване автентичне мистецьке свято, в якому беруть участь колядницькі партії, творчі мистецькі колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва зі столиці Гуцульщини – Верховини, що на Івано-Франківщині. Початок свята – о 14.00 год.

         Організаторами гуцульського дійства виступають Львівська обласна державна адміністрація, Верховинська районна рада, Верховинська районна державна адміністрація.

На Вас чекає багатогранна автентична культурно-мистецька програма. У програмі – Різдвяний хід колядницьких партій та колядницькі плєси. Творчі народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, пісню, запальний народний танець, гуцульське весілля, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу) та багато інших видовищних культурно-мистецьких дійств.

У виставкових палатках-павільйонах діятиме святкова виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного мистецтва Гуцульщини – містечко майстрів. Львів’яни матимуть змогу відвідати гуцульську кухню, скуштувати екологічно чисту полонинську продукцію, придбати лікувальні карпатські настоянки, дари Карпатської природи.

Верховинці пропонуватимуть також тури вихідного дня з метою активного відпочинку мальовничим Гуцульським краєм та запрошуватимуть у туристичні мандрівки Карпатами – на Говерлу, Піп Іван, Писаний камінь, Бребенескул, Ребра, Шпиці, Дземброню, Довбушанку. Рекламні проспекти турів вихідного дня запропонують відвідати  музейну Верховинщину – музеї Івана Франка, Гната Хоткевича, Петра Шекерика-Доникового, «Гуцульщина», музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів імені музиканта-віртуоза Романа Кумлика, музеї фільмів «Тіні забутих предків», «Олекса Довбуш», «Анничка», музей гуцульської магії, хату-музей «У трембітаря» та інші.

Діятимуть видовищні майстер-класи із вдягання гуцульської княгині, завивання хустки, перемітки, бісероплетіння, виготовлення гуцульського одягу, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, уміння танцювати «Гуцулку» й  інші.

Отже, на Вас чекає видовищна культурно-мистецька програма,  феєрія мистецької автентики Верховинщини і неймовірної краси відпочинкові гуцульські дійства. У цьому колориті гуцули живуть, спілкуються з горами і довколишнім світом. Гуцульську культуру потрібно зберегти, надихнути автентикою всю України і передати її нащадкам.

                                                                                                                                                                ОРГКОМІТЕТ

 

 

Переглядів: 360 | Додав: vrr | Дата: 22.01.2019

 

Щиро вітаємо вас з Днем Соборності України та 100-річчям проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки!

Акт Злуки ЗУНР і УНР, прийнятий IV Універсалом Центральної Ради, проголосив незалежність Української Народної Республіки. Це історична подія, що стала фундаментом для побудови незалежної Української держави.

Ці події символізують єднання українського народу на своїй землі. У складні історичні часи наші предки заявили на весь світ, що Україна – неподільна, а її народ – непохитний у намірі жити в межах єдиної Соборної держави.

Нині наші військові захищають державні кордони від московського агресора, протистоять ворогові та відстоюють соборність і самостійність України.

Тож цінуймо нашу незалежність заради майбутніх поколінь та пам’ятаймо про полеглих Героїв, які віддали своє життя за рідну землю, за незалежну Україну!

Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, миру, добра, благополуччя й успішної праці задля розбудови Самостійної, Соборної Української держави.

 

Голова районної ради                        Іван Шкіндюк

 

Голова райдержадміністрації           Олег Лютий

 

Переглядів: 335 | Додав: vrr | Дата: 22.01.2019

 

22 січня 2019 року о 14-00 год. за адресою: селище Верховина, вул. І.Франка, 7 у актовій залі Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбудуться урочистості до Дня Соборності України та з нагоди 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Запрошуємо на захід учнівську молодь, представників установ, підприємств і організацій,громадських об’єднань, засобів масової інформації та громадськість району.

 

Також інформуємо, що впродовж січня 2019 року у бібліотечних закладах району всі бажаючі можуть переглянути тематичні виставки «На шляху до Соборної України» (до 100-річчя проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР).

Переглядів: 307 | Додав: vrr | Дата: 18.01.2019

Розпочався безкоштовний курс «Ґендерно орієнтоване бюджетування для розвитку громад» на платформі Prometheus.
 
Курс розроблений на замовлення Асоціації міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який впроваджує АМУ, та проект “Ґендерне бюджетування в Україні” (ГОБ), що фінансується Швецією.
Курс збагачений практичним досвідом та матеріалами програм «ООН Жінки» та Національного демократичного інституту міжнародних відносин (NDI), що працює в межах програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).
Курс допоможе зрозуміти, як і чому потрібно врахувати потреби різних груп населення у плануванні бюджету громади.
Навчання дає відповіді на наступні питання:
  • Чому розвинені країни приділяють велику увагу гендерно орієнтованому бюджету?
  • Які результати отримали міські та селищні громади, коли стали враховувати потреби жінок і чоловіків під час планування бюджету?
  • Чому громаді вигідно мати гендерно орієнтований бюджет?
  • Чому врахування потреб жінок і чоловіків, дівчаток та хлопчиків сприяє ефективному використанню коштів громади?
ҐОБ поєднує два процеси: забезпечення ґендерної рівності й управління публічними фінансами. Тому курс буде корисний як фахівцям, які мають справу з бюджетуванням, так і широкому колу осіб, які цікавляться питаннями розвитку громад, підвищенням ефективності місцевих бюджетів та забезпеченням рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Навчання триватиме онлайн протягом 4 тижнів в будь-який зручний час для слухачів курсу. Протягом цього часу слухачі також матимуть змогу працювати в форумі та задавати запитання досвідченим викладачам.
 
Всі слухачі, які успішно складуть тести, отримають електронний сертифікат.
Навчання безкоштовне! Запрошуємо реєструватися!
 
https://edx.prometheus.org.ua/courses/course-v1:AMU+GOB101+2018_T3/about
Переглядів: 290 | Додав: vrr | Дата: 16.01.2019

Голова районної ради Іван Шкіндюк, заступник голови районної ради Іван Маківничук  взяли участь у церемонії  вручення нового шкільного автобуса.

14 січня 2019 року   довгоочікуваною  та радісною подією стало вручення  нового шкільного автобуса у Кривопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів, який підвозитиме школярів та вихованців-дошкільнят на навчання. Привітавши школярів та вчителів з цією знаковою подією, керівники району підкреслили, що увага влади до підростаючого покоління дуже важлива, адже саме теперішнім учням у майбутньому продовжувати розбудову держави

Захід відбувся за участю заступника голови райдержадміністрації Світлани Уршеджук, народного депутата України Юрія Бабія, сільського голови с.Кривопілля Юрія Стефурака, директора НВК Лілії Стефурак,  депутатів  Кривопільської сільської ради, педагогічного колективу  та учнів школи .

Автобус був придбаний завдяки злагодженій та плідній співпраці голови облдержадміністрації Олега Гончарука, народного депутата Юрія Бабія та департаменту освіти.

Учні школи підготували святковий захід з нагоди вручення шкільного автобуса, на якому продемонстрували свої таланти. Оскільки вручення автобуса відбулося в Різдвяні дні, святковий концерт супроводжувався колядками ,щедрівками та віншуваннями, які несли неабиякий автентичний  колорит .

Священик  храму отець Петро освятив шкільний автобус і побажав  Господньої безпеки під час перевезень школярів.

На новенькому шкільному автобусі мали нагоду проїхатись учні школи,які випромінювали радість та вдячність за такий довгоочікуваний подарунок від влади.

Переглядів: 357 | Додав: vrr | Дата: 14.01.2019

Заступник голови районної ради Іван Маківничук взяв участь в урочистому відкритті та освяченні пам’ятного знаку на честь вшанування пам’яті про загиблих верховинців під час бойових дій на Сході України. Пам»ятний знак встановили у с.Дземброня на території монастиря УГКЦ «Преображення Господа Нашого Ісуса Христа Провінції отців Василіян».

Ініціатором даного заходу стала київський військовий волонтер Марина Квітка.

В заході взяли участь голова РДА Олег Лютий, священнослужителі, голова спілки АТО Іван Потяк, представники силових структур: зокрема районний військовий комісар Анатолій Россіп, представники Національної Гвардії України, представники 80-ї Львівської десантно-Штурмової бригади, представники поліції особливого призначення «Івано-Франківськ» та громадськість села.

Урочистості розпочались з військового салюту, гімну України під військовий оркестр та хвилини мовчання за загиблими.

Священнослужителі відправили поминальну панахиду та освятили пам»ятну дошку.

Іван Маківничук своєму виступі наголосив, що ми повинні пам’ятати людей які загинули за Україну і за наш спокій. Ми мусимо захищати нашу державу бо це наш обов’язок. Іван Михайлович щиро подякував волонтерам які організували даний захід.

Опісля поминальну молитву виголосив військовий капелан 10 гірської штурмової бригади восьмого батальйону протоірей Назарій Гагалюк.

Весь захід супроводжувався тематичними пісенними та віршованими виступами юних талантів Верховини.

На завершення всі присутні вшанували пам'ять загиблих верховинців та поклали квіти і лампадки до пям»ятного знаку.

 

 

Переглядів: 322 | Додав: vrr | Дата: 11.01.2019

Сьогодні, 9 січня на Співочому полі у столиці Гуцульщини – Верховині відбулася традиційна Гуцульська коляда. По всіх горах Верховинщини сповіщають про народження Ісуса Христа більше сотні колядників, які ходять від хати до хати і прославляють Рождество Христове у ці Різдвяні дні.

Поблагословив учасників колядницьких партій на святкове Різдвяне дійство Гуцульської коляди священик УПЦ КП о. Юрій Стефлюк.

Голова районної ради Іван Шкіндюк у своємі виступі привітав гостей та учасників свята, подякував колядникам за їхню Господню місію прославлення Різдва Христового і побажав нести Господню вість народження Христа по усіх горах, по усій Гуцульщині та незалежною Україною.

Народний депутат України Микола Княжицький підкреслив, що тільки у Гуцульській столиці - Верховині збереглися традиції відзначення Різдва Христового, як колись святкували наші великі предки. Верховина – є столицею міжнародної Гуцульської культури, і наше завдання, Верховної Ради, держави України зробити все для того, аби зберегти назавжди Гуцульську культуру у столиці Гуцульщини – Верховині.

У традиційному святі «Гуцульська коляда» взяв участь міський голова Львова Андрій Садовий, який сказав, що у жодному регіоні України не збережено такі народні традиції, особливо традиційна Гуцульська коляда. Такого дійства не має у світі. Я щиро Вам дякую за збереження унікального дійства Гуцульської коляди. Хай живе Гуцульська столиця та незалежна Соборна Україна. Слава Гуцульщині і Слава Україні!

Народний депутат України Олег Березюк сказав, що ми разом з Народним депутатом України Миколою Княжицьким та народними депутатами - вірними приятелями Гуцульщини докладаємо зусиль, щоб Верховина процвітала з усією культурою та національною самобутністю Гуцульщини.

У святковому дійстві взяли участь та виступили: заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів, голова Верховинської РДА Олег Лютий, селищний голова Верховини Василь Мицканюк, які привітали верховинців та гостей краю з Різдвом Христовим і щиро подякували громаді верховинського краю за збереження традицій предвічної коляди на Гуцульщині.

Гуцульська коляда вартує занесення її до нематеріальної культури ЮНЕСКО.

Переглядів: 371 | Додав: vrr | Дата: 09.01.2019

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 278 279 »

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода