ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Жовтень » 31

НАМ ПОРА ДЛЯ УКРАЇНИ ЖИТЬ…

26 жовтня в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулись обласні науково-практичні студії “Нам пора для України жить” (з нагоди відзначення 160-ліття від дати народження Івана Франка).

Офіційно відкрила та привітала учасників зібрання Лілія Сачовська,начальник відділу загальної середньої освіти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та Любов Шелемей, проректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Лілія Василівна вказала на актуальність Каменяревого слова у сьогоднішній час. Бо хіба не пророчими є його слова до нас, нащадків: “Ми мусимо навчитися чути себе українцями – … українцями без офіціальних кордонів…” Суперечливість наукових думок навколо постаті Франка та їх обґрунтування розкрив Євген Баран,кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Інституту філології Державного вищого навчального закладу “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, літературний критик у доповіді “Іван Франко. Непоборні міфи. За і проти”.

У ході пленарного засідання присутні слухали виступи Ганни Рибенчук, методиста Верховинського районного методичного центру “Перебування Івана Франка у Довгополі”; Іванни Микитейчук,учителя української мови і літератури Криворівнянської школи I–III ступенів Верховинської районної ради “Іван Франко і Криворівня” (історичний екскурс). Відрадно, що карпатський край для Івана Франка став тихим прихистком душі серед суєтливих буднів. Тут він відпочивав, спілкувався з місцевими жителями, милувався унікальною природною цариною та мудрим словом, порадою допомагав гуцулам у вирішенні наболілих питань, адже щиро переймався їх життєвими буднями. Тут, у Довгополі, у 1898 та 1909 роках художник Іван Труш написав портрети Івана Франка, які є пам’ятками високого мистецтва в сьогоденних оцінках.

У Криворівню Іван Якович приїжджав майже кожного року у період з 1901 до 1914 років (окрім 1905 та 1908). Остання його зустріч із Гуцульщиною відбулась 1914 року, але теплий спомин про ці відвідини пам’ятав упродовж життя. Колективну роботу продовжено в практичних студіях для педагогічних працівників освітньої галузі “Мови і літератури” (керівники – Наталія Уманців, завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін, Ярослава Козленко, Світлана Худецька, методисти лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін) та “Суспільствознавство” (керівник – Валерій Островський, кандидат історичних наук, доцент кафедри теорії та методики навчання, методист лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін). Учасники активно взаємодіяли в майстер-класах, проведених Наталією Карман, учителем української мови і літератури Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради – “Розвійтеся з вітром, листочки зів’ялі, розвійтеся, як тихе зітхання…” (створення кіносценарію за мотивами творів Івана Франка); Марією Грицишин, учителем української мови і літератури Української гімназії № 1 Івано-Франківської міської ради – “Твори-мініатюри як засіб розвитку літературних здібностей учнів” (за творчістю Івана Франка); Ольгою Ланіцою, учителем історії Івано-Франківського фізико-технічного ліцею- інтернату Івано-Франківської обласної ради – “Радикальний рух у Галичині в кінці XIX ст. Утворення першої політичної Русько-Української радикальної партії в Україні: Іван Франко” (застосування евристичних методів навчання на уроках історії); Іваном Василівим, учнем 11 класу Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради – “Я відкриваю світові Івана Франка” (створення інтерактивної карти); Валерієм Островським – “Сліди, вкарбовані у вічність. Іван Франко: візуалізація постаті”. Організатори заходу висловлюють вдячність Верховинському районному методичному центру(завідувач – Галина Дмитроняк) за змістовні матеріали і виставку, що відображають творчий період перебування Івана Франка у Верховинщині.

Методист РМЦ                                                                                                   Рибенчук Г.Ю.

Переглядів: 537 | Додав: vrr | Дата: 31.10.2016

Гірсько-штурмова бригада запрошує до своїх лав справжніх солдатів, сержантів та офіцерів!

Гарантія стабільного грошового забезпечення. Додаткові грошові виплати та винагороди. Можливість зробити кар’єру. Якісне безкоштовне медичне обслуговування. Можливість отримання заочної вищої освіти. Щорічна відпустка від 30 днів. Додаткові відпустки (для навчання,творчі, соціальні…); Безкоштовне харчування. Право на отримання безкоштовного житла.

Право на пенсію після 25 років вислуги. Інші соціальні гарантії встановлені законами. Служба зараховується до загального страхового стажу. 5 кроків до контрактника 1.Завітай до свого районного військового комісаріату та більш детально дізнайся про військову службу у Збройних Силах України; 2.Зателефонуй +380932937695 та відвідай військову частину, щоб отримати письмову згоду командира. 3.Надай документи для вивчення особистості. 4.Пройди медичне обстеження, професійний та психологічний відбір. 5.Підпиши контракт, пройди курс навчання за обраною спеціальністю у навчальному центрі Збройних Сил України. Прибувай до обраного місця служби, проходи військову службу за отриманою спеціальністю. м.Коломия, вул.Моцарта 33 тел. 380966552518

 

Переглядів: 370 | Додав: vrr | Дата: 31.10.2016

З метою розвитку професійної компетентності вчителів інформатики з програмування та ефективної реалізації змісту навчальної програми з інформатики у 8-х класах, відповідно до наказу районного методичного центру відділу освіти Верховинської райдержадміністрації від 25.10.2016 р. № 54 на базі Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів 28.10.2016 р. проведено майстер-клас для вчителів інформатики, які викладають у 8-х класах на тему «Об’єктно-орієнтоване програмування». Заняття розпочалося з обговорення вимог навчальної програми для 8-х класів, зокрема розділи «Основи подійно- та об'єктно-орієнтованого програмування (8 год.)» та «Алгоритми роботи з об’єктами та величинами (20 год)».

В роботі взяло участь 16 педагогів, які ознайомилися з мовами програмування Object (Free) Pascal, Python та середовищами програмування PyCharm, Lazarus, Delphi 7. Вчителям рекомендовано використовувати для навчання на уроках інформатики такі інструменти як презентації, файли-заготовки до відповідних підручників з інформатики, програми для тестування та інше (використовуючи безкоштовні інтернет-ресурси) для покращення ефективності навчання.

Протягом заняття вчителі виконали практичні завдання за комп’ютером у середовищі програмування Lazarus, зокрема створили програми «Пристрої комп’ютера» та «Калькулятор», ознайомилися з призначенням та властивостями основних об’єктів програмування (TForm, TLable, TEdit, TButton, TCheckBox, TRadioButton, TImage та ін.), опрацювали використання команд розгалуження, циклу, опрацювання текстової інформації.

На завершення заняття вчителями інформатики обговорено питання підготовки учнів до ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій та інформатики; організації проведення ІІ етапу даних олімпіад (використання учасниками олімпіади з інформаційних технологій програмного забезпечення однакових версій; використання учасниками олімпіади з інформатики середовищ програмування на вибір учня згідно вимог олімпіади; використання додаткових кабінетів інформатики, що забезпечені новішою технікою, загальноосвітніх навчальних закладів району для створення кращих умов участі учнів).

Методист РМЦ                                                                                                  Зітинюк С.В.

Переглядів: 416 | Додав: vrr | Дата: 31.10.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода