ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА РАДА  

Звернення райради

[15.11.2012][Звернення]
Звернення по СЕС (0)
[15.11.2012][Звернення]
Зверення по казначейству (0)
[23.07.2011][Звернення]
Звернення (0)

Документи

[03.07.2017][Різне]
Договір про виконання робіт № 8/06 від 03.07.2017 (0)
[03.07.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №5 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 03.07.2017р. (0)
[20.06.2017][Різне]
ПРОТОКОЛ №4 засідання комітету з конкурсних торгів Верховинської районної ради від 20.06.2017р. (0)
[03.03.2015][Різне]
Відомості стосовно Іваночко Наталії Василівни відповідно до Закону України «Про очищення влади» (0)
[12.09.2014][Різне]
ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2015 рік Верховинська селищна рада (0)

Благодійність

«Діти хочуть бачити усміхнену маму»: онкохворій лучанці потрібна допомога

"Благодійний фонд оборони Прикарпаття"

Код ЄДРПОУ - 39253430

МФО - 336677

рах. № 26000052511991

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

або на кредитну картку "Приватбанку": № 5169 3305 0029 1296

Місцеві ЗМІ

Верховинські Вісті №30
Народний часопис "Верховинські вісті"

Радіо "Вісті Верховини" 101,7 FM

Офіційні посилання

Статистика

Головна » 2016 » Лютий » 15

   І задзвеніла на всі гори музика великого Маестро

 

 

Гуцульська музика – це наше життя.

Музика – це все, без музики

нічого не обходиться.

Музику треба любити.

      Роман Кумлик

Сьогодні, 15 лютого 2016 року, у столиці Гуцульщини – Верховині на свято Стрітення Господнє відбулася презентація книги «Гуцульські співанки» Романа Кумлика, яку упорядкував заслужений журналіст України Василь Нагірняк. До книги увійшли найвідоміші авторські співанки та співанки, зібрані й записані Романом Петровичем на Гуцульщині. Лунали музики від перевалу до перевалу – чути було аж у Косові, як капели гуцульських музикантів вигравали гуцульські мелодії Великого Вчителя, славного Маестро, музиканта-віртуоза Романа Кумлика. Зал був переповнений шанувальниками, друзями, колегами, учнями музиканта, гостями звідусіль,  які любили, люблять і завше пам’ятатимуть чарівника гуцульських струн, незрівнянного артиста, чудового друга та просто хорошу людину.

Учасників презентації привітали та мовили щире слово про Романа Кумлика голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, заступник голови районної ради Іван Маківничук, голова райдержадміністрації Олег Лютий, голова Івано-Франківської обласної організації НСПУ Євген Баран,  член Національної Спілки письменників України, генеральний директор ОТБ «Галичина» Ольга Бабій, заслужений журналіст України Володимир Безгачнюк, заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Мирослава Корнелюк, Верховинський селищний голова Василь Мицканюк, голова всеукраїнського товариства Гуцульщина Дмитро Стефлюк, голова Верховинської районної адміністрації 1985-2005 років Петро Пониполяк й інші.

Він і досі горить, як ватра, – у вічному пломені музики. Смичком торкався він небес. Гуцульський віртуоз. Людина музики і світла. Він житиме в душі і серці Гуцульщини та України», –  про гуцульського маестро та його мрію видати книгу гуцульських співанок розповів упорядник книги заслужений Василь Нагірняк.

Голова районної ради Іван Шкіндюк сказав про те, що Роман Петрович зробив вагомий внесок у відродження призабутих співанок, призабутої музики наших пращурів,  гуцульського фольклору, традицій, звичаїв, обрядів. Пам’ять про Маестро Романа Кумлика житиме вічно. Гуцульщина завше пам’ятатиме свого вірного сина як неперевершеного у музичному світі скрипаля, музиканта-віртуоза, який умів майстерно  грати на будь-якому музичному інструменті.

Учасники презентаційного заходу переглянули виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки. Діяла також книжкова виставка.

Заступник голови районної ради Іван Маківничук поділився інформацією з історії життя далекого 2000-го року, коли вперше у Верховинському районі разом з Романом Кумликом приймали та зустрічали гостей нашого краю, туристів – зустрічали  з гуцульською музикою, співанками.

Переглядів: 1130 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

Голова районної ради Іван Шкіндюк взяв участь в урочистому заході з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ої річниці виведення військ з Афганістану.

Звучить Державний Гімн України - усі присутні вшановують пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися голова районної ради Іван Шкіндюк, голова районної державної адміністрації Олег Лютий, військовий комісар Верховинського районного військового комісаріату Ростислав Кочмарський. Іван Юрійович, зокрема, сказав про те, що наші кращі сини ішли на війну за великоімперські  інтереси, тоталітарної  держави Радянського Союзу. Чимало воїнів залишилися каліками, інвалідами, а скільки безневинно убієних хлопців полягло?! Ми пам’ятаємо Вас, дорогі воїни.

Голова районної спілки ветеранів Афганістану» Анатолій Бажура, акцентував увагу на ролі тих людей, котрі з честю та гідністю, мужньо і хоробро виконували свій військовий обов’язок далеко за межами рідної землі. Звертаючись до побратимів, наголосив на тому, що воєнні дії стали важким випробуванням і трагедією для багатьох людей, адже чимало з них зазнали психологічних потрясінь, душевного та фізичного болю, однак спогади про ті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували воїни, навіть час не викреслить з пам’яті.

 

Переглядів: 487 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

Відповідно до розпорядження голови районної ради від 15.02.2016 року №15-р «Про скликання третьої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»,  та на підставі ст. 46, 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» скликається третя сесія районної ради VІІ демократичного скликання 26 лютого 2016 року об 10-ій годині  в залі засідань районної ради з наступним порядком денним:

  1. Про внесення змін та доповнень до Регламенту районної ради.
  2. Про депутатський запит В.Маротчака.
  3. Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2015 рік.
  4. Про виконання районного бюджету за 2015 рік.
  5. Про внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2016 рік».
  6. Про внесення змін до рішення районної ради від 19.11.2015 року «Про обрання складу постійних комісій районної ради».
  7. Про внесення змін до рішення районної ради від 24.12.2015 року «Про президію районної ради».
  8. Різне.

На сесію районної ради запрошено: народного депутата України Ю.Солов’я, депутатів обласної ради, голову та заступників голови райдержадміністрації, керівника апарату райдержадміністрації, начальників відділів та управлінь районної державної адміністрації, керівників районних установ та організацій, селищного та сільських голів, голову Народної ради, представників ЗМІ.

Переглядів: 482 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

                                                         Порядок денний

Дня депутата в районній раді

 

 

від 18 лютого 2016 року                                                    поч. об 11.00 год.

 

Відкриття Дня депутата в районній раді.

 

                          Іван Шкіндюк  –      голова районної ради.

 

 

       1. Презентація інвестиційного проекту «Верховинський реабілітаційний центр». Презентує благодійний фонд християнської місії «Руки допомоги».

 

       Олександр Курмишов  - Президент Благодійного фонду                             
                               християнської гуманітарної місії "РУКИ ДОПОМОГИ",

                 Корнілій Борисов  - помічник Президента Благодійного             

                             фонду християнської гуманітарної місії "РУКИ ДОПОМОГИ",

               Віталій Андронатій  - начальник Центру функціональної і       

                                                 соціально-психологічної реабілітації "АМАДЕУС".

 

 

        

             

 

                        

                                                                                               

 

Переглядів: 480 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

   

15 лютого, в день великого релігійного свята – Стрітення Господнє – ми відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня ми вшановуємо пам’ять та подвиг тих людей, котрі з честю та гідністю, мужньо і хоробро виконували свій військовий обов’язок далеко за межами рідної землі, пройшли вогняне горнило бойових дій в Афганістані, Єгипті, Ірані, Чехословаччині та інших країнах світу. Літопис цих воєн містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів.

Воєнні дії стали важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей. Ніхто і ніщо не в змозі виміряти глибину психологічних потрясінь, душевного та фізичного болю військовиків, які пройшли такий складний життєвий шлях. Час не підвладний викреслити з нашої пам’яті ті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували воїни-афганці. Ваш звитяжний шлях – яскраве втілення вічних ідеалів мужності, благородства, внутрішньої краси воїна. Ви з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє. Патріотизм для вас – не порожній звук, це рідна земля, рідне місто та село, рідна Україна!

В шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, з вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд. Від усього серця бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, благополуччя, щастя, миру і добра. Нехай не торкається нас чорне крило біди, хай завжди над всіма нами буде мирне небо, а наша спільна праця зробить рідний край благополучним!

 

Голова районної ради                                                                       Іван Шкіндюк

Голова райдержадміністрації                                                           Олег Лютий

   
 
 
Переглядів: 329 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

У п'ятницю,  12.02.16 в с.Красник на території церкви Покрови Пресвятої Богородиці відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки борцям за волю України, уродженцям с.Красник, які загинули у 1941-1958 роках під час національно-визвольних змагань.

Участь у заході взяли: заступник голови районної ради Іван Маківничук, керівник апарату районної державної адміністрації Василь Бровчук, голова районної станиці братства воїнів УПА Дмитро Сливчук, члени районної станиці УПА, представники військкомату та громадськість села. Говорили про безсмертну славу українських повстанців та їхню героїчну боротьбу із завойовниками усіх мастей.

Настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці Юрій Мануляк провів панахиду біля меморіальної дошки, після чого освятив її.

Ініціатором даного заходу виступила районна станиця Братства воїнів УПА. За сприяння районної ради та районної державної адміністрації на виготовлення пам’ятної дошки було виділено кошти з районної програми соціального захисту ветеранів війни та праці, громадян похилого віку у Верховинському районі 2015-2020 роки.

Аналогічні дошки за кошти Програми виготовлено та встановлено на території сіл Бистрець і Дземброня.

З метою увічнення пам’яті борців за волю України – наш обов’язок встановити меморіальні дошки в усіх населених пунктах району.

Переглядів: 428 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

      Відповідно до розпорядження голови районної ради від 15 лютого 2016 року №14-р  "Про День депутата в районній раді" та з метою організації вивчення депутатами районної ради законодавства, досвіду роботи, забезпечення депутатів довідково-інформаційними матеріалами, 18 лютого 2016 року в залі засідань районної ради об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

Переглядів: 459 | Додав: vrr | Дата: 15.02.2016

Пошук

Анонс подій

День депутата в районній раді
Відповідно до розпорядження голови районної ради від 10.01.2018 року №5-р 17 січня 2018 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.
порядок денний  >
 
Сесія районної ради

Відповідно до розпорядження районної ради від 28.11.2018 року №128-р «Про скликання позачергової двадцять другої сесії районної ради VІІ демократичного скликання»  04 грудня 2018 року відбудеться позачергова двадцять друга сесія районної ради VІІ демократичного скликання (початок роботи об 11.00 годині).
порядок денний  >

Звіт голови

ЗВІТ

голови Верховинської районної ради за період з грудня 2017 по листопад 2018 року

Бюджет

Районний бюджет на 2019 рік

Проект бюджету

Проект районного бюджету на 2019 рік

Гранти / Проекти

ІНФОРМАЦІЯ

ЩОДО ОГОЛОШЕНИХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСІВ

СТАНОМ НА 05.02.2019 Р.

Скачати

ІНФО


Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Декларування 2018

Рекомендації до чергового етапу електронного декларування

Рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій

Пам'ятка декларанту

Відео-роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій

Стратегічний план

Стратегічний план розвитку Верховинського району та Рущанської долини повіту Марамуреш Румунії

Інвестпропозиції

Інвестиційна пропозиція


Гірськолижний комплекс"Кринта"

с.Красник Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція




Рекреаційно-відпочинковий комплекс

 в урочище Гаджина,

Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області

скачати презентацію >

 

Інвестиційна пропозиція


Створення підприємництва з розвитку овець г
ірсько-карпатської породи на території Верховинського району з круглорічним утриманням поголів'я на високогірних пасовищах

переглянути презентацію >



***

cba_logo_ukr

Впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II» у Верховинському районі


переглянути презентацію >

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода